04.09.2024.

07:28

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Zvezda je bila u kanalu, nije imala 300.000 evra! Terzić konačno doveo najveću želju

Reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao je u redove šampiona Srbije iz Fenerbahčea. Sećaju se navijači crveno-belih da je bio želja kluba i pre desetak godina, ali tada Zvezda za njega nije imala 300.000 evra. 

Otvoreno je o tome pričao i Zvezdan Terzić, žalio je što nije uspeo da dovede Kruniću u Zvezdu. Ali, dočekao je novu šansu i nije stao dok posao nije završen. 

Ne mogu da prežalim Radeta Krunića koji je trenutno član Empolija. To je igrač koji mi se jako svideo. To je kao kada u ergeli vidite kvalitetno ždrebe koje se razlikuje od ostalih. I kako trči i kakvu moć ima. Hteo sam da ga dovedem čim sam došao u Zvezdu. To je bio igrač koji je tada vredeo 250 ili 300.000 evra. To je ništa, jer sada vredi milione. Međutim, Zvezda je bila u takvom kanalu tada da nisi mogao ništa da uradiš - rekao je je Telegraf jednom prilikom Zvezdan Terzić. 

Informer

Karijeru je počeo u Sutjesci iz Foče, a još je pored Donjeg Srema i Verone igrao za Borac iz Čačka, Empoli, Milan te Fenerbahče.

- Sećam se, pregovarao sam danima, danima, sa Donjim Sremom, sa tadašnjim predsednikom. Oni su tražili 300.000 evra. Nisam mogao nigde da nađem 300.000 evra. Nigde, nigde, nigde! Mislim da Marušić nije bio više od 200.000 evra, ali tada je otišao, mislim, u Belgiju. Bili smo u takvoj situaciji da nam niko nam nije verovao, niko nije želio da kaže "daj potpiši pa ćeš nam dati". Tražili su pare odmah za ta dva igrača. To je stvarno bio, sad s ove pozicije, smešan iznos novca.

Zvezda je imala buran finiš prelaznog roka, posle odlaska Hvanga u Fejenord, u klub su stigli Nemanja Radonjić, iz Torina, Silas Katoma Mvumpa iz Štutgarta, kao i pomenuti Rade Krunić.