• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.09.2024

05:58

Zvezda dovela munju! Čovek leti! Pogledajte, ovaj igrač je stigao na "Marakanu" (VIDEO)

eoaimages

Crvena zvezda

Zvezda dovela munju! Čovek leti! Pogledajte, ovaj igrač je stigao na "Marakanu" (VIDEO)

Podeli vest

Crvena zvezda dodatno se pojačala za Ligu šampiona, u tim iz Ljutice Bogdana stiglo je moćno pojačanje Silas Katoma Mvumpa, jedan od najbržih igrača Bundeslige.

Krilni napadač iz Konga  igrao je za Štutgart prethodnih pet godina. Došao je kao pozajmljeni igrač Štutgarta, gde je od 2019. godine ima fantastičnu statistiku - 132 utakmice, 35 golova i  21 asistenciju. 

Dobila je Zvezda vrlo brzog igrača. U  jesen 2020. izmereno je da je Silas najbrži igrač nemačke lige prema podacima statističara "Opta sporta". Sa istrčanom brzinom od 35,42 kilometara na sat, bio je ispred Dajota Upamekana (35,34 km/h), Šeralda Bekera (35,29), Erlinga Halanda (35,16), Džastina Klajverta (35,06), Alfonsa Dejvisa (35,04)...

 

 

Na zvaničnom jutjub kanalu Bundeslige uporedili su njegovu brzinu sa Dejvisovom.

"Nema sumnje, reč je o jednom od najbržih fudbalera u Evropi, koji uspešno može da pokriva gotovo sve pozicije u napadu i atletskim sposobnostima pravi razliku na najvećim utakmicama. Uspešno je igrao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni. Za reprezentaciju DR Konga je upisao 16 utakmica uz jedan pogodak i nema dileme da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu", poručili su crveno-beli na zvaničnom sajtu po dolasku fudbalera.

Foto: eoaimages

Silas Katompa-Mvumpa na Marakani

 

Sjajno je Silas igrao dve poslednje sezone. Pred dve godine je bio jedan od najzaslužnijih što klub nije ispao iz prve lige, a prošle je golovima i asistencijama uticao da se Štutgart senzacionalno probije na drugo mesto i dođe do Lige šampiona. Sezonu je završio sa sedam golova i šest asistencija. Pogađao je i nameštao golove  protiv Bajerna i Borusije Dortmund, a u pobedi 3:1 nad Bavarcima, kojom je Štutgart u završnici sezone uzeo drugo mesto,  jedan gol je postigao i jedan namestio.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Silas je došao u Zvezdu iz Štutgarta na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa, dok je klauzula neverovatnih 10 miliona evra. Ako je Zvezda aktivira, biće to najskuplji ulazni transfer ikada u našoj zemlji. Takođe, Zvezda je preuzela kompletnu Silasovu platu koju ima u Štutgartu. Ona iznosi bruto 2.500.000 evra, odnosno neto između 1.000.000 i 1.300.000 evra, preneo je Mozzartsport, a realno je da Zvezda uzme neto deo Silasovih primanja. Pored njega crveno-beli su u finiašu prelaznog roka doveli Nemanju Radonjića iz Torina i Radeta Krunića iz Fenerbahčea.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07