04.09.2024.

15:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda se oglasila povodom Radničkog i Mrkele: Širite laži i bahati ste, a ne možete Mornar da pobedite

Pred kraj susreta, navodno su navijači Radničkog, popularni "crveni đavoli" zasuli topovskim udarima ložu u kojoj se nalazilo rukovodstvo Zvezde. Tom prilikom povređen je Mitar Mrkela, koji je dan nakon toga oštro napao i Radnički i njihovo rukovodstvo, ali i trenera Feđu Dudića.

U Radničkom su odlučili da se oglase, pa su Mrkelu isprozivali da je bio bahat i nevaspitan, a nakon svega usledilo je oštro saopštenje Crvene zvezde.

"Ljudi koji su sada na čelu Radničkog iz Kragujevca su pokazali da su apsolutno nedorasli vođenju jednog takvog kluba i to će sasvim sigurno rezultati u budućnosti pokazati. Za sada su pokazali da su ozbiljni lažovi. Sve što su rekli na račun našeg sportskog direktora Mitra Mrkele je izmišljotina. Mitar Mrkela je čovek koji je svoju i igračku i funkcionersku karijeru gradio kao vrhunski gospodin bez ijedne jedine afere u svom životu", ističu sa "Marakane".

Kako ističu iz Zvezde, Mrkela se nije ponašao neprimereno tokom utakmice, već su to radili iz protivničkog tabora.

"Mrkela je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, bio je najmlađi debitant našeg fudbala i velika zvezda, bez ijedne jedine mrlje u svojoj bogatoj karijeri. Igrao je protiv najvećih i ponašao se skromno, a ovi koji nisu mogli da se suprotstave Mornaru iz Bara, poslednjeplasiranom timu lige Crne Gore, sebi su dozvolili da se ponašaju bahato i necivilizovano", poručuju iz Zvezde.

Informer

Sa "Marakane" dodaju da se Mrkela samo radovao pobedničkom golu Mirka Ivanića i da nije bilo nikakve neprimerene gestikuacije, kako tvrde iz šumadijskog kluba.

"Mrkela se radovao kao i čitavo rukovodstvo našeg kluba. Da li je zbog toga zaslužio da dobije topovski udar i fizičke povrede zbog kojih je morao biti hospitalizovan. Verovatno su smatrali da su trebali da budu kažnjeni i igrač Vanja Drkušić i trener Nebojša Milošević koji su takođe dobili po jedan topovski udar.

Pecnuli su sa "Marakane" i Radnički na konto njihovih izdanja u Evropi.

"Bespredmetno je komentarisati ovakve tvrdnje i objašnjenja. Umesto da pokušaju da nešto poprave i promene u svom klubu, oni kojima je Crvena zvezda svojim rezultatima omogućila da izađu u Evropu, su odlučili da se bave lažima ne bi li dobili sitne poene kod šačice svojih nazovi navijača koji su kao jako bitni njima u klubu. Takav odabrani put ih ne može odvesti ka uspehu", zaključuju iz Zvezde.