• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.09.2024

14:24

Kao u Đakovicu da smo došli, zgrožen sam! Mrkela žestoko opleo po Radničkom, neće više da ćuti!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kao u Đakovicu da smo došli, zgrožen sam! Mrkela žestoko opleo po Radničkom, neće više da ćuti!

Podeli vest

Sportski direktor Mitar Mrkela oglasio se nakon što je povređen na fudbalskoj utakmici između kragujevačkog Radničkog i beogradskih crveno-belih. Duel je umesto u Kragujevcu odigran u Gornjem Milanovcu, a bilo je vrlo burno u finišu okršaja.

Zvezda je slavila 1:0 golom Mirka Ivanića, a duel su obeležili neredi u finišu meča, kada je između ostalih napadnut slovenački fudbaler Vanja Drkušć.

Nakon Ivanićevog gola pred kraj, kako se navodi, neko je ubacio topovski udar u ložu gde je bilo rukovodstvo Crvene zvezde. Tom prilikom lakše povrede leve noge zadobio je Mitar Mrkela, što su iz tabora srpskog prvaka dokumentovali i fotografijom.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Zvezdin funkcioner sada se oglasio i poručio da je neverovatna količina mržje iz redova Radničkog upućena protiv crveno-belih.

- Zgrožen sam onim što se dešavalo u Gornjem Milanovcu i situacijom u kojoj se našla Crvena zvezda. Vođa kluba, a očigledno i navijača je veliki dramaturg, Feđa Dudić koji je sedeo na klupi i očigledno odatle, od početka, konstantno i besprimerno vršio pritisak. Video sam njegovu izjavu da neće da priča o utakmici. Jel to on neće o tome što mu ekipa nijednom nije šutnula u okvir gola pa ni teoretski nije mogla da pobedi ili o tome što su njegovi navijači topovskim udarom izbacili iz igre Zvezdinog štopera, na isti način povredili pomoćnog trenera ili bombardovali Zvezdinu ložu topovskim udarima, gde sam ja izvukao najdeblji kraj - ističe Mrkela.

Otkriva da je u toj loži bilo i dete od dest godina.

- U toj loži je bila i devojčica od 10 godina, koja je tim udarima povređena. Ili neće o tome da na onakvom terenu nije moguće ni igrati fudbal. Zvezda sve češće nailazi na ogromne količine mržnje uperene iz Radničkog i o tome više ne može da se ćuti. Razumem mržnju njihove navijačke grupe prema našim Delijama, svi znaju dobro zbog čega, ali ne razumem da nas rukovodstvo i trener dočekaju sa toliko mržnje. Nigde i nikada nisam video tu količinu mržnje, ne sportskog rivaliteta, nego baš mržnje i kompleksa.

Foto: Starsportphoto

 

 

Doček u Gornjem Milanovcu opisao je kao da je ekipa bila u neprijateljskoj teritoriji. Između redova, uporedio je sa odlaskom tima među Šiptare.

- Dočekani smo kao u Đakovicu da smo došli. Neko nešto mora da uradi po tom pitanju, jer vidim da su i sudiju pogodili flašom i misle da će im i to proći. A onda posle svega dođu i daju dvosmislene poruke. Samo Dudić zaboravlja kako je slavno ispao od Mornara iz Bara, trenutno poslednjeg, desetog tima crnogorske lige, ali bi Zvezdu da ponizi, ponavljam, bez šuta na gol. Nigde gostoprimstva, poklona ili bar spiker da čestita Zvezdi Ligu šampiona. Pa oni su igrali Evropu pre svega zahvaljujući našim rezultatima. Ipak, mržnja izbija iz njih. To već jednom mora da se promeni i zbog toga neću više da ćutim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija