• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.09.2024

13:19

Sudijski ekspert udario na VAR zbog Zvezde: Ovo je dokaz kako se kalkuliše (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Sudijski ekspert udario na VAR zbog Zvezde: Ovo je dokaz kako se kalkuliše (VIDEO)

Podeli vest

Rade Đurović, sudijski ekspert, pita zašto VAR nije reagovao na utakmici između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca (1:0) kada je na početku drugog dela meča Ognjen Mimović srušio Evandra, te da je to dokaz kako se kalkuliše u našem šampionatu.

Šampion Srbije savladao je Radnički 1923 sa 1:0 u sedmom kolu Superlige Srbije, a junak pobede crveno-belih bio je Mirko Ivanić. Miljenik navijača crveno-belih je pobedonosni gol postigao u 85. minutu utakmice, Udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Međutim, ključni detalj meča ipak se dogodio  sedam minuta ranije, kada je rezervista Kragujevčana Matija Gluščević isključen i to tako što je dobio dva žuta kartona za samo nekoliko sekundi -  prvi zbog faula, a drugi zbog prigovora.

Ipak, Đurović se na društvenoj mreži "X" dotakao prekršaja koji je napravio fudbaler Zvezde Ognjen Mimović, a sudija ni VAR nisu reagovali. Tražio je Evandro reakciju arbitra, ali uzalud.

"Ovo je prekršaj od strane odbrambenog igrača. Neoprezan je bio igrač Crvene zvezde i srušio je igrača Radnicki 1923, koji je utrčao ispred njega i došao do poseda lopte. Sad je pitanje za VAR sobu zašto ovde ne reaguje?! Još jedan dokaz da se i te kako kalkuliše u Superligi Srbije", poručio je bivši sudija na društvenoj mreži "X".

 

 

 

Jedan "tioteraš" je prokomentarisao da bi situacija bila drugačija za favorizovane klubove.

"Igrač Radničkog prvi dolazi do lopte i svojom kretnjom traži kontakt koji ili nije bio ili je minimalan. Smatram da bi za favorizovane klubove u ovakvim situacijama kazneni udarac uvek bio dosuđivan, kao i poziv VRA-a ako bi se kojim slučajem ispustila prilika za kazneni udarac".

Bivši sudija je objasnio.

"Pa on je sapleten, srušen. Traženje kontakta je dozvoljeno", objasnio je Đurović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija