05.09.2024.

17:41

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Rade Krunić: Hvala Bogu što sam u Zvezdi, dupla kruna je realna!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine jedan je od trojice novih pojačanja u smiraju prelaznog roka. Osim iskusnog veziste, koji stiže kao zamena za In Bom Hvanga, na "Marakanu" su još stigli Nemanja Radonjić i Silas Katompa Mvumpa, čime je ekipa iz Beograda kompletirala tim za predstojeću sezonu.

Krunić je, kao što je poznato, bio dugogodišnja želja crveno-belih. Zvezda ga je želela još pre desetak godina, dok je ovaj sada već iskusni fudbaler, nosio dres Donjeg Srema. U međuvremenu je napravio fantastičnu karijeru, stigao je čak i do Milana, a nikad nije skrivao da mu je dugogodišnja želja bila baš da zaigra za crveno-bele.

Informer

Sada je to i ponovio.

- Osećam se čarobno, jer sam ostvario dečački san. Mnogo sam srećan i ponosan na sebe zbog toga. Zaista ne mogu da dočekam da zaigram za Zvezdu i da istrčim pred punu Marakanu. Evo i sad se naježim kada pomislim na navijače. Sanjao sam o tome kao dečak, posle i kao čovek i profesionalac, a sada se to konačno dešava. Hvala Bogu na tome - počeo je Krunić.

Kako kaže, realan cilj ekipe je osvajanje duple krune, to jest državnog prvenstva i Kupa. Ističe da je Zvezdu pratio i kada je nastupao za druge ekipe, a očekuje i dobre igre u Ligi šampiona, gde se nada - nokaut fazi.

- Mislim da je dupla kruna realna, s obzirom da već dugo dominiramo srpskim fudbalom. Naravno da sam pratio Zvezdu, kako u Evropi, tako i u prvenstvu. Trofeji su obaveza u Zvezdi, i podrazumevaju se. Svestan sam toga. Što se Lige šampiona tiče, igramo protiv elite evropskog fudbala, ali uz pomoć publike, mislim da možemo mnogo. Videlo se kako su momci odigrali protiv Bodea na Marakani. Nadam se da ćemo proći u "nokaut" fazu - kaže Krunić.