12.09.2024.

15:03

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Crvena zvezda zvanično predstavila Krunića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao je iz Fenerbahčea i potpisao ugovor na tri godine, a u klubu se očekuje da bude zamena za In Bom Hvanga, koji je prešao u holandski Fejenord za osam miliona evra.

Krunić će u novom klubu nositi dres sa brojem šest, koji je doskora nosio korejski internacionalac. Rade je ugovor sa Zvezdom potpisao pre nekoliko dana, a tek danas je zvanično predstavljen u klupskim prostorijama, pošto je završio sve obaveze sa reprezentacijom BiH.

Najsrećniji sam čovek na svetu. Prelep je osećaj doći na Marakanu, slikati se sa dresom, biti predstavljen u klubu koji voliš. Još samo da istrčim pred pune tribine i da ostvarim i taj san. Nadam se da će navijači doći u subotu u velikom broju da nas podrže - kaže Krunić.

Rade je tokom karijere igrao za Sutjesku iz Foče, Donji Srem iz Pećinaca, Empoli, Borac iz Čačka, Veronu, Milan i Fenerbahče. Pre desetak godina bio je velika želja Crvene zvezde, koja u tom periodu nije imala novca da ga plati.

Od njega mnogo očekuje i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Rade Krunić je ogromno pojačanje za Crvenu zvezdu. Reč je o igraču kog smo godinama hteli, i koji je i sam veliki zvezdaš, o čemu je mnogo puta i govorio. Odličan je fudbaler, dolazi sa visokog nivoa, igrao je u Italiji za Milan i Empoli, a došao je u Zvezdu iz Fenerbahčea. Adaptiran je dakle na visok nivo fudbala i tip je igrača koji nam je apsolutno potreban. Krunić je neko ko može odmah da doprinese rezultatima Zvezde i siguran sam da će biti deo budućih uspeha našeg kluba, te dorpineti da budemo još kvalitetniji - ističe Mrkela.

Krunić je jedno od tri pojačanja koje je Zvezda dovela poslednjeg dana pred istek roka za registraciju igrača za Ligu šampiona. Pre njega na "Marakani" su predstavljeni povratnik u klub Nemanja Radonjić, kao i snažni napadač iz Demokratske Republike Kongo, Silas Katompa Mvumpa.