• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

01.09.2024

15:00

Hvang, oduševio Zvezdu! Korejac se pre odlaska u Fejnord odužio prvaku Srbije sa milion evra!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Hvang, oduševio Zvezdu! Korejac se pre odlaska u Fejnord odužio prvaku Srbije sa milion evra!

Podeli vest

Navijači Crvene zvezde doživeli su šok – omiljeni vezista In Bom Hvang više neće nositi crveno-beli dres. Iako su mnogi verovali da će ostati nakon plasmana u Ligu šampiona, ispostavilo se da su ti snovi bili samo romantizacija realnosti.

Južnokorejski fudbaler, koji je svojim majstorstvom na terenu osvojio srca navijača, odavno je imao dogovor sa upravom Zvezde – ukoliko stigne odgovarajuća ponuda, biće mu omogućeno da napusti klub.

Hvang je još prošlog leta, dok je pregovarao sa Crvenom zvezdom kao igrač Olimpijakosa, insistirao na klauzuli koja bi mu omogućila odlazak ukoliko stigne ponuda iz jedne od Liga petice. U ugovoru je dogovorena otkupna klauzula od 7.000.000 evra, ali, kako se ispostavilo, Hvang neće nastaviti karijeru u jednoj od najjačih evropskih liga.

Umesto toga, sjajni vezista odlazi u holandski Fajenord, ali u ovom transferu pokazao je veliku lojalnost prema Crvenoj zvezdi.

Tokom pregovora sa roterdamskim klubom, Hvang je insistirao da Zvezda dobije milion evra više od dogovorene klauzule, što znači da će crveno-beli zaraditi ukupno 8.000.000 evra. S obzirom na to da je Hvang plaćen Olimpijakosu 5.500.000 evra, Crvena zvezda može biti zadovoljna ovim ishodom, iako se teško oprašta od igrača koji je ostavio neizbrisiv trag.

Od prvog dana, bilo je jasno da je In Bom Hvang posebna klasa. Njegova elegancija, sigurnost na terenu i precizni pasovi brzo su ga učinili liderom na terenu. Njegove veštine došle su do izražaja u najvažnijim trenucima, posebno u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Bode Glimta, gde je odigrao impresivan meč koji će ostati upamćen kao njegov oproštajni nastup u crveno-belom dresu.

Uprava Crvene zvezde pokušala je sve da ga zadrži – nudili su mu novi ugovor, povećanje plate sa 1.200.000 na skoro 2.000.000 evra godišnje, ali Hvang je bio odlučan. Za njega, Beograd je bio samo privremena stanica, mesto gde je mogao da se rehabilituje nakon nesuglasica sa Olimpijakosom i da pokaže svoje pravo lice na terenu.

Sada, nakon što je ispunio svoj deo dogovora, Hvang odlazi, ostavljajući iza sebe uspomene na briljantne igre i poseban odnos sa navijačima.

Večeras, protiv Radničkog iz Kragujevca, Hvang neće biti u timu, a Crvena zvezda ubrzano radi na pronalasku njegove zamene. Pregovara se o pozajmici Radeta Krunića iz Fenerbahčea, a u klubu žele da dovedu i brzonogog krilnog napadača kako bi pojačali kontranapade u predstojećim mečevima Lige šampiona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija