19.09.2024.

09:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezdo, igraj za Srbiju! Neka na kraju sa "Marakane" gruva: Bila jednom jedna Benfika!

Crveno-beli danas (18.45, TV Arena 1 Premijum) protiv Benfike startuju u najjačem takmičenju Starog kontinenta. Rival slavnog imena, idealan za početak još jedne evropske priče, u kojoj, na “Marakani” veruju, biće novog materijala za upis u klupsku istoriju.

Sada je lakše. Mnogo lakše. Bar bi trebalo da bude, jer kamen oko vrata bio je norveški Bode u plej-ofu, a tog pritiska više nema. Što reče Vladan Milojević na pres konferenciji sada treba uživati u onom što su igrači srpskog prvaka izborili na terenu, i spremati se za duele sa kremom ne samo evropskog, već i svetskog fudbala, jer Inter, Milan, Barsa, lisabonski “orlovi” i ostali to svakako i jesu.

Skockala je Zvezda ovog leta tim koji bi mogao da napravi iskorak u odnosu na prethodne sezone u takmičenjima pod krovom UEFA, to se itekako videlo u revanšu sa Norvežanima, a tik pred istek vremena za licenciranje u Ljutice Bogdana su stigla bombastična pojačanja Silas, Rade Krunić i Nemanja Radonjić.

Svu trojicu, trener crveno-belih je isprobao u prvenstvenoj utakmici protiv Napretka (2:0) posebno prvo dvojicu, koji su se našli u prvih 11, a povratnik Radonjić je ušao dvadesetak minuta pre kraja. Zvezdaši sui h videli na delu i sudeći prema komentarima posle meča imaju se čemu nadati.

Informer

 

Silas je od starta pokazao da može da bude sila(n) na desnom boku ispred Mimovića, njegov šut je prouzrokovao penal iz koga je Zvezda povela, imao prodore opasne po rivala, tako da… Očekuje se da počne duel sa Benfikom. Slična priča i sa Radetom Krunićem, koji se u tandemu sa Elšnikom odlično predstavio “Marakani”. Još uvek plaća ceh male minutaže kod Murinja u Feneru, ali nema toga što nekoliko utakmica u nizu ne mođe da vrati u normalu. I on je planiran za prvih 11 u večerašnjem meču.

U srce odbrane vraćaju se kapiten Spajić i Điga, a “Delije” Boga mole da njih dvojica ponove genijalnu igru kao protiv Bodea, u kom su delovali kao najtvrđi mogući zid. Ne zaboravimo kapiten je kapitenski postigao  drugi gol, koji je, ispostaviće se presudio Norvežanima. Mimović sve konkretniji, brži i jači pozadi na desnom boku, iako itekako koristan u napadačkim akcijama.

Elšnik će i dalje pokušavati da spaja napadače srpskog šampiona sa golom i izvoditi skoro sve prekide. A kad smo kod napadača, čini se da Milojević jedino na toj poziciji ima dilemu. Duarte ili Ndijaje pita se Miloje, a odlučiće bukvalno pred utakmicu.  

A, na drugoj strani zelenog pravougaonika... Promenljive igre na startu portugalskog prvenstva uslovile su i promenu na klupi Benfike, Bruno Laž, zamenio je nedavno Rodžera Šmita, usledio je jak impuls, “orlovi” iz Lisabona su se vratili na pobednički kolosek i u poslednjem prvenstvenom duelu srušili Santa Klaru 4:1.   

Informer

 

Istakli su se turski reprezentativci Karem Akturkoglu, pojačanje iz Galatasaraja, zatim Kokdžu, a ekipa koju sa trakom predvodi Argentinac Nikolas Otamendi je sve samo ne “lagana”. Tu je i “gaučos” veteran Anhel di Marija, u napadu Grk Pavlidis. Neće biti jednostavno, ali da se razumemo, portugalski velikan nije ni bauk. Može da se obori.

- Ne plašim se nikoga, hoću i da moji igrači budu hrabri, da damo sve od sebe da se borimo, da se posle pogledamo u oči. Da li će biti nekom dan, ili ne to ne znam, ali znam da ovakve utakmice odlučuju sitnice, možda neki penal, faul. Želeli smo da dođemo ovde, jako sam ponosan, ne plašimo se, nemamo razloga da se plašimo – istakao je Milojević u najavi utakmice.

Dakle, samo hrabro, pa šta bude!

Crvena zvezda igra za sebe, srpski fudbal, neka, bre, ta Evropa vidi da se i ovde na Balkanu “pika” dobra fuca i da naš šampion nije slučajno u “zverinjaku”, sa ostalim fudbalskim alama.