• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

18.09.2024

12:55

Ne plašim se nikoga, izaći ćemo hrabro na Benfiku! Milojević pred Zvezdin start u Ligi šampiona! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Ne plašim se nikoga, izaći ćemo hrabro na Benfiku! Milojević pred Zvezdin start u Ligi šampiona! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i napadač Bruno Duarte govorili na pres konferenciji uoči sutrašnjeg (18.45) meča protiv Benfike na startu Lige šampiona.

Na samom početku konferencije za medije okupljenim novinarima se obratio Vladan Milojević, koji je iskazao kako svoja očekivanja tako je naglasio i uspeh kluba samim plasmanom u elitu.

- Sigurno sam ponosan na plasman u Ligu šampiona. Uvek je teško dočepati se iz kvlaifikacija takmičenja kao što je Liga šampiona. Znate da novi format, počinjemo da se navikavamo na neku novu fudbalsku eru i s tim sam još više ponosan. Borili smo se za ovo da igramo sa velikima, velika nam je čast što ćemo ugostiti velike ekipe. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Treba da uživamo u ovakvim utakmicama, igrači su doneli ovakve utakmice. Rekao sam već ovo je velika čast što predstadvljamo državu, grad Beograd i sigurno moji igrači predstavljau zemlju Srbiju, jednu zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljim timovima u Evropi i da napravimo spektakl. Što se tiče tima imamo malih problema, videćemo s kojim timom ćemo izaći. Benfika, veliki klub, ne bih trošio reči i ne bih se složio sa vama da su u krizi. Očekujem dobru utakmicu protiv fenomenalnog rivala, daćemo sve od sebe da izađemo hrabro, a ostalo videćemo.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

Pitanje je dobio i Bruno Duarte, brazilski napadač, koje je prokomentarisao razliku između srpskog i portugalskog fudbala, a imao je par reči o Benfiki.

- Razlika između liga je velika. Nivo je mnogo viši i igrači, stadioni, Portugal ima bolje stadione i navijače. Nivo takmičenja je jači. Srbija ima odlične igrače, nije toliko velika razlika što se tiče fudbala. Crvena zvezda ogroman klub kao i Benfika, velika istorija, razlika u ulaganju inače,  ali po pitanju igrača nije velika razlika. I jedni i drug su na najvišem nivou. 

Milojević je upitan da prokomentariše ko je favorit u ovom susretu, ali je on odgovorio u svom stilu.

- Neću mojim igračima pričati da li smo favoriti ili ne. To je priča za medije, nije za teren. Kad igrate morate da budete fokusirane na ono što radite i date sve od sebe. Da li će ko osvojiti bodove ili ne to su priče za novinare, od igrača ću tražiti da radimo ono što radimo na treninzima i isporučimo na terenu svoj maksimum. Mi smo sportisti daćemo svoj maksimum u odnosu na protivnika. Koliko će to biti dovoljno videćemo. To je pravac u kojem ja razmišljam.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

 

Na pitanje ko neće igrati sutra šef stručnog štaba prvaka Srbije je objasnio da nema toliko zdravstvenih koliko problema sa fizičkom spremom novih igrača.

- Imamo više problema sa igračima koji su došli i nisu još spremni za veliki intenzitet. Sa mojom medicinskim stafom ću da vidim šta tu možemo da uradimo kako bi se što pre integrisali. Nije razmišljanje samo o prvih 11, utakmica traje devedeset i neki minut, ne bih voleo da nekog igrača izgubim na neki duži period zbog minutaže.

Benfika je prošla kroz jedan turbulentan period od smene trenera, odlaska bitnih igrača i dolaska novog šefa.

- To su velike ekipe, sigurno znate da uvek dolazi do nekih problema tokom sezone. Početak je sezone, to su ekipe u kojima su loši periodi vrlo kratki i nevidljivi. Imaju novog trenera, što je impuls svaki put kad dože do promene. Cenim i bivšeg a i novog trenera Benfike, koji poznaje sistem, a kad poznajete sistem, onda se i te promene ne osete toliko.

Duarte se podsetio susreta koje je imao sa Benfikom tokom prošle godine kada je u portugalskoj Primeiri nosio dres Farensea.

- Benfika uvek angažuje odlične igrače i zato će imati odličnu sezonu. Pojačanja će svakako pomoći. Uvek je Benfika imala odlične igrače. Prošle godine kada sam igrao protiv njih, bilo je teško, ali ipak smo uspeli da ih pobedimo. Uvek je važno da protiv takvih ekipa igramo sa 200 odsto mogućnosti i ujedinjeni. Važno je damo maksimum igramo 11 na 11 i verujem u našu pobedu. Naši navijači će nam takođe dosta pomoći. Podižu nas kada treba. Osećamo dobru energiju, sve ekipe koje dođu na "Marakanu" osećaju tu energiju i to moramo da iskoristimo kao motiv.

Foto: Starsportphoto

Bruno Duarte

Efikasnost je bila još jedna od tema o kojoj je pričao Zvezdin Brazilac pred okršaj u Ligi šampiona.

- Napadači žive od golova. Dobro radimo, siguran sam da ćemo postići dobar rezultat. U mojim mislima nije samo da dam gol, nego da pobedimo, nezavisno od toga da ja dam gol ili ne, a ja ću dati maksimum, ako pritom dam gol još bolje.

Milojević o novom formatu i da li se plaši što uslovno rečeno "mali" klubovi sinoć nisu dobro prošli na startu Lige šampiona.

- Ne razumem to pitanje. Pa šta ako je neko izgubio 7:0, 9:2, mi treba da pričamo u pravcu da smo mala zemlja koja igra veliko takmičenje. Ovo nije uspeh Vladana Milojevića, trebamo da pričamo da je svetski prvak iz 1991. u Ligi šampiona. Jesmo mali, ali imamo odlične stadione "Karađorđe", u Lučanima, hvala i državi što nam omogućava da budemo konkurentni. Stvar je da sutra igramo veliku utakmicu, imamo veliki respekt. U Al Ahliju sreo sam igrača Benfike, Fejsu, koji mi je mnogo pričao o bivšem klubu. Ne plašim se nikoga, hoću i da moji igrači budu hrabri, da damo sve od sebe da se borimo, da se posle pogledamo u oči. Da li će biti nekom dan, ovakve utakmice odlučuju sitnice, možda neki penal, faul. Želeli smo da dođemo ovde, jako sam ponosan, ne plašimo se, nemamo razloga da se plašimo. 

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

O Radonjiću i da li bi mogao da proradi faktor osvete jer je u Benfiki imao malu minutažu?

- Ne gledam to kroz tu prizmu ne treba u fudbalu niko nikom da se sveti.

O brzini fudbalera Benfike i hoće li naći rešenja za taj segment igre?

- To su ekipe kojima ništa ne znači da li igraju kod kuće ili na strani. Niti oni mogu da iznenande nas niti mi njih. Ekipa smo koja je dosta dobro radilla. Mi smo dobri na fizičkom planu, iako je intenzitet igranja u Evropi nego kod nas, ali je i naša liga ove sezone mnogo kvalitetnija, što će nam značiti za intenzitet. Prilagodićemo se igri, imaćemo svoj plan, videćemo.

Za kraj Milojević je upitan da li se seća utakmice iz 1984. godine kada je Zvezda golovima Rajka Janjina okrenula 2:0 protiv Benfike.

- Iskreno, nisam gledao, čitao sam. Znam lično gospodina Janjanina, koji je bio junak i postigao het-trik i biće mi drago što će sutra biti gost. Divan čovek i biće mi drago da ga vidim sutra. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"
Društvo

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"

Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor. Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor.

18.09.2024

15:08

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)
Kultura

Zavrseno snimanje serije "Kamiondžije" (FOTO)

Završeno je snimanje 4. sezone serije "Kamiondžije". Dogodovštine Žiće i Baje, glavnih likova koje igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić, gledaćemo kroz 12 novih epizoda sledeće godine na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

18.09.2024

10:19

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija