28.09.2024.

21:40

Foto: abaliga.com

Sport

Nedović o rotaciji Zvezde: Ne želim da budem u trenerovoj koži!

Čak i posle poraza od Dubaija na startu takmičenja, čuveni košarkaški stručnjak Vlade Đurović je istakao da je pred Janisom Sferopulosom težak posao u uspostavljanju rotacije i stalnih 12 igrača.

S tom konstatacijom složio se i Nemanja Nedović nakon susreta sa gostima iz Bara i našalio se da crveno-beli prave česte, rukometne izmene zbog toga.

Informer

Široka rotacija crveno-belih

- U jednom trenutku sam prokomentarisao sa Lukom Mitrovićem da je trebalo da dođem u rukometnim patikama. Na treningu izgleda kao da igramo rukomet sa čestim izmenama. Teško je pre svega treneru da odluči ko će i koliko igrati, ne bih voleo da sam mu u koži iskreno. Ima mnogo utakmica, rotiraćemo se i videćemo kako će to da izgleda - rekao je Nedović.

Nekadašnji bek Golden Stejt Voriorsa priznaje da aktuelni šampion još uvek nije na svom nivou, ali izražava zadovoljstvo prikazanim u drugom poluvremenu protiv Mornara.

- Videlo se i danas da i dalje "štucamo" i tražimo ritam. Tražimo neku hemiju na terenu. Teško je, ima nas mnogo, rotiramo se stalno. Nadam se da će vremenom uloge postati jasnije. Dobro je što smo pokazali reakciju u drugom poluvremenu i što donekle sa dobrim osećajem idemo na sledeću utakmicu - kazao je popularni Neda.

Informer

Nemanja Nedović

Naredna stanica je Pariz u 1. kolu Evrolige, a nekadašnji reprezentativac očekuje vrhunsku podršku za ovosezonskog novajliju u eliti.

- Oni su novi i euforija je na visokom nivou. Verovatno će i dvorana biti ispunjena, ali imamo motivaciju i znamo da prvih nekoliko mečeva mogu da odrede tok sezone u Evroligi. Neće nam nedostajati motivacija, svi ćemo biti spremni, zdravlje nas služi dobro. Na treneru je da izabere 12 momaka koji će igrati taj meč i nadam se da ćemo preneti pozitivne stvari iz drugog poluvremena duela sa Mornarom - objasnio je Nedović.

Smatra i da rani poraz i pomalo zbunjena igra Crvenoj zvezdi može samo da koristi, jer su mali problemi nastali na samom početku sezone.

- Bolje je sada da izgleda ovako. Mislim, ne izgleda to loše, imamo jasnu ideju, ali ponekad previše komplikujemo baš iz razloga što želimo da delimo loptu i sve igrače uključimo. U nekim trenucima je ključ igrati što jednostavnije. Što pre uhvatimo ritam, individualno pre svega, biće nam lakše . Kad krene da se igra na svaka dva, tri dana neće biti vremena da se razmišlja o prethodnoj utakmici. Mislim da sve ide svojim tokom - poručio je Nemanja.