02.10.2024.

05:21

Foto: tanjug/ap

Sport

Nova tabela Lige šampiona! Evo na kom mestu je Zvezda posle potopa u Milanu

U prvom kolu na "Marakani" šampion Srbije je poražen sa 2:1, dok je u Milanu doživeo potop protiv Intera  - 4:0.

Nula bodova, šest primiljenih golova i samo jedan postignut - dovoljno posle nepotpunog drugog kola samo za 32. mesto na tabeli Lige šampiona. Lošije plasirani od Zvezde su samo Dinamo, Salzburg, Slovan i Jang Bojs.

Informer

Opet su Zvezdu skupo koštale greške koje je  odbrana pravila vešto je koristio napad Intera i postigao je četiri prelaka gola, a mogao je još. Počelo je u 11. minutu kada je Hakan Čalhanoglu iz slobodnog udarca postigao vodeći pogodak, Turčin je pogodio same rašlje pri izvođenju izuzetno preciznog udarca, a snimak ovog pogotka možete pogledati ispod. Zvezda je krenula po izjednačenje, ali je umesto toga stigao "hladan tuš" u vidu pogotka Marka Arnautovića. Novi kiks, ovoga puta Krunića, iskostio je Austrijanac. Nakon toga, potpuno se raspala igra Zvezde i usledio je potop. Pogađali su još Lautaro Martinez u 71, nakon kiksa Spajića, i Mehdi Taremi u 81. iz penala.

Podsećamo,  prvih osam ekipa prolazi direktno u nokaut fazu. Ekipe koje završe od devetog do 24. mesta igraće plej-of i boriće se za još osam mesta u nokaut fazi, odnosno osmini finala. Ekipe ispod 24. mesta završavaju takmičenje.

Trener Vladan Milojević bio je utučen posle četiri primljenja gola u Milanu.

- Ušli smo u utakmicu dobro, uradili dosta dobrih stvari, ali kad primate ovakve golove na ovom nivou, to je neoprostivo... Prvi gol nesrećan, faul nije trebalo da bude tu, komplikujemo, pa i drugi gol je identičan tome. Sa druge strane, taj drugi gol je odredio celu sudbinu jer smo pali i došle su greške za treći i četvrti gol. Individualne greške koje su nedopustive na ovom nivou - odmahivao je glavom u neverici Milojević posle poraza.