• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

20.09.2024

08:30

Benfika – lekcija u 90 minuta! Nisu se namučili, samo su iskoristili Zvezdine greške! Dovoljno!

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Benfika – lekcija u 90 minuta! Nisu se namučili, samo su iskoristili Zvezdine greške! Dovoljno!

Podeli vest

Glavu gore, biće bolje! Mora bolje!

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Benfike 2:1 (2:0) na startu Lige šampiona u novom formatu, ali poraz ne mora da bude tako crn, ako se iz njega nešto nauči.

A sudeći po rečima Vladana Milojevića, sinoćnja lekcija je primljena k znanju. Ubuduće, najavljuje, neće više biti smušenosti, nesigurnosti, a neuigranost koju je Zvezdin strateg, takođe, pomenuo, iz utakmice u utakmicu trebalo bi da nestane.

Nesigurnost je izrodila greške, koje su skupo koštale srpskog prvaka. Posle dva relativno brza gola u prvom poluvremenu ni jači (čitaj: skuplji) tim nego što je Zvezda teško da bi se vratio.

Portugalci su očigledno znali šta rade, ofanzivno orijentisani, kakvi su uvek, brutalno su pretili iz kontri i lako stizali do Glazerovog gola.

Foto: Starsportphoto©

 

Kad smo već kod izraelskog čuvara mreže, nema tog sportiste, kod koga duža pauza ne bi ostavila traga. Nekoliko meseci van treninga zbog povrede uzdanica crveno-belih i čovek koji jer nebrojeno puta izvlačio svoj tim fenomenalnim odbranama sinoć je bio neprepoznatljiv, a loša reakcija, postavljanje zida, pa gol u njegovu stranu nešto je što ne liči na sjajnog ;uvara mree kakav je Omri Glazer. A taj drugi gol je i odlučio pobednika.

A šta reći o Olanjinki?! Neverovatna noć, kao da je u prvih 45 minuta nekim vanzemaljskim spletom okolnosti zaboravio da radi ono čime se bavi. Toliko greški, toliko kikseva… Sigurno, ma 100 odsto ne pamti ni on sam. Spajić i Điga sinoć nisu bili zid u srcu odbrane, Silas i Krunić ni bleda senka bomba pojačanja, Duarte pogubljen… Ivanić tu i tamo, iznad proseka, mada, da se ne lažemo, ljudi, on uvek može bolje. Mimović do povrede skroz korektan, a posle izlaska iz igre tumbanje, koje je isto koštalo: Seol sa leve na desnu stranu, Elšnik iz sredine na levog beka…

Malo se prodisalo ulaskom Milsona i Ndijajea, što je potvrdio upravo pogodak reprezentativca Angole, ujedno i prvi gol Zvezde u Ligi šampiona ove sezone.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Jedan, ali nedovoljan da se spreči neuspeh u sudaru sa Benfikom, koja je uradila ono zbog čega je i došla. Nisu lisabonski “orlovi” došli da prošetaju Knezom ili “Marakanom” nego da osvoje sva tri boda.

Nisu se mnogo namučili, samo su (is)koristili Zvezdine greške.

Samo toliko.

- Nismo mi ekipa koja će ići da igra polufinale ili finale LŠ, treba biti realan u celoj toj priči. Hoću da vidimo ovakav tim. Jeste negativan rezultat, to me i čini ponosnim jer su igrači dali sve od sebe i trudili su se da daju sve od sebe. To je formula koju bi trebalo raditi i to je stil koji bi trebalo negovati. Nekad ćemo igrati protiv jačeg protivnika, pa nećemo uspeti da prikažemo šta smo primetili. Ovu utakmicu smo zatvorili, dolazi sledeća utakmica. Videćemo šta će da bude, na kraju ćemo podvući gde ćemo da budemo. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i da pružimo dobre partije - istakao je Milojević zaključujući priču o Zvezdinoj utakmici protiv Benfike.

Portugalci su završena priča. Crveno-beli gledaju napred.

Sledeći je Inter na “Meaci”…

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30