05.10.2024.

13:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda ponovo na udaru! Bivši golman crveno-belih tužio šampiona Srbije zbog dugovanja!

Nedavno je prijavljena Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog kašnjenja u isplati duga od oko 30.000 evra. Slučaj je pokrenuo bivši golman crveno-belih, Zoran Popović, sada čuvar mreže Železničara iz Pančeva, prenos "Sportklub".

Popović je prijavio da Crvena zvezda nije ispoštovala rokove iz reprograma duga koji je ranije dogovoren. Naime, dugovanje je trebalo da bude izmireno ovog leta, ali suma nije stigla na Popovićev račun, zbog čega je bio primoran da potraži zaštitu institucija.

Informer

El Fardu Ben i Zoran Popović

Slučaj je ponovo aktiviran krajem septembra, a nema sumnje da će crveno-beli morati hitno da reše ovaj problem, jer se bliži 15. oktobar, kada UEFA vrši finansijski monitoring, ključan za dobijanje evropske licence. Klubovi koji se nađu na listi dužnika rizikuju ozbiljne posledice, uključujući i mogućnost suspenzije iz evropskih takmičenja.

Uoči ovih rokova, Crvena zvezda, kao i mnogi drugi klubovi, često pribegava potpisivanju novih reprograma duga sa igračima, što je bio slučaj i sa Popovićem. Međutim, očigledno je da dogovoreni rokovi nisu ispoštovani.

UEFA je od prošle sezone pooštrila pravila i uvela četiri finansijska monitoringa godišnje, kao obavezan preduslov za dobijanje licence. Prvi od tih preseka je upravo sredinom oktobra, dok su sledeći zakazani za 15. januar i druge datume u narednoj godini.