10.10.2024.

05:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Reakcije posle istorijske pobede Zvezde! Sferopulos ućutkao kritičare, eksplodirale mreže (FOTO)

Brzo je usledio preokret, pobede sve leče. Zvezda je upisala istorijsku pobedu nad Baskonijom 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22). Prvi put su crveno-beli upisali dve pobede na startu Evrolige i iskupili se pred svojom publikom za nesrećni pora u Splitu u ABA ligi. 

Košarkaši Zvezde su prvo slavili u Parizu, a onda upisali istirijski trjumf nad Baskonijom. Od sezone 1998/99 do danas, Crvena zvezda je tri puta sezonu u Evroligi otvarala skorom od dva poraza, u ostalim sezonama počinjala sa 1:1, a sada prvi put ima 2:0!

Kalinić i Bolomboj heroji

Briljirali su crveno-beli pred "delijama" zahvaljujući najefikasnijim igračima Ajzeji Kenanu, Džoelu Bolomboju, ali na prvom mestu - Nikoli Kaliniću, koga navijači dižu u nebesa. Kenan je pružio najbolju partiju u dresu Zvezde,  meč je završio sa 19 poena, dok je 15 poena i 8 skokova briljirao sjajni Džoel Bolomboj, a 12 je upisao Nikola Kalinić , dok je devet dodao Nemanja Nedović. Na drugoj strani je Čima Moneke imao 19 poena, 13 Donta Hol... 

Kada se činilo da će da usledi drama  iskočio je Bolomboj sa ključnom rampom na Donti Holu na pokušaju zakucavanja a nekoliko sekundi kasnije pogodio dugu dvojku iz ćoška pored klupe Baskonije i uvećao prednost na šest razlike (68:62).  Zvezda je prodisala i na kraju trijumfovala.

- Srećni smo zbog pobede. Nije perfektno veče, imamo još mnogo stvari da popravimo. Drago mi je da mogu da igram na način na koji umem. Dobro je izaći na teren sa ovakvom energijom. Srećni smo zbog ostvarene pobede - rekao je posle meča Bolomboj.

Informer

Oduševljene su "delije" sa dve pobede na startu Evrolige.

"Pa, toliko o smeni Janisa... Taj metak smo izbegli. Idemo dalje", komentar je jendog navijača na društvenoj mreži "X".

Imaju anvijači savez za trenera Janisa.

"Jedna stvar koju će Sferopulos morati presjeći pogotovo sad kad i Teo bude tu u EL su rotacije. Ne možeš EL igrati sa 12 igrača, rotacija od deset plafon. Inače će se dešavati uvek da bar dva igrača izbacuješ iz ritma da bi ti svi igrali".

Konačno su navijači zadovoljni igrom.

"Bolja Zvezda. Daleko je ovo od dobre igre, mora sigurnije, posebno u napadu. Inače, ovo bi prava sudijska trojka srušila lagano. Probali su i ovi da seku igru, ubiju ritam, ali htelo je Zvezdu dovoljno večeras, na sreću".

Nikola Kalinić je posebno oduševio "delije".