14.10.2024.

14:28

Foto: abaliga.com

Sport

Košarkaši Zvezde pred teškim ispitom: Da vidimo gde smo!

Amerikanac koji nastupa na poziciji krilnog centra je skrenuo pažnju na sebe odličnim partijama u crveno-belom dresu, pa je u napadu dobio znatno veću ulogu nego što je prvobitno očekivano.

Zahvaljujući njegovim dobrim partijama, Zvezda je na učinku od dve pobede bez poraza, a u istom ritmu žele da nastave takmičenje u eliti.

Informer

Košarkaši Crvene zvezde

- Imamo visoka očekivanja. Radimo za sada dobar posao grupno. Želimo svaku utakmicu da odigramo čvrsto. Uzbuđen sam što igramo protiv tima koji je prošle sezone igrao na fajnal-foru, izvrsna prilika da vidimo koliko smo jaki - rekao je Daum.

Momak rodom iz Nebraske se osvrnuo i na individualni napredak koji je ostvario dolaskom u Beograd.

- Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i napredujem. Moj cilj je da pomognem ekipi da pobedi, na bilo koji način. Bilo da sam na klupi ili na terenu. Želim samo da igram dobro i napredujem u timu - objasnio je bivši igrač Efesa.

Informer

U sjajnoj formi - Majk Daum

Crvena zvezda je prošle sezone ostvarila jednu od najvećih pobeda upravo protiv Fenerbahčea u "Ulker areni". Kapiten i jedan od aktera prošlogodišnjeg trijumfa, Branko Lazić podseća da se mnogo promenilo otad i da je pred crveno-belima potpuno drugačiji protivnik.

- Sigurno da neće biti lako ako uzmemo u obzir sva prethodna gostovanja kod njih mada smo na poslednjem gostovanju zabeležili pobedu. Nadamo se da ćemo i ovaj put. Igramo u dobrom ritmu, vezali smo dve pobede. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu. ovo je nova sezona i sastavi. Svakako će biti potrebno i koncentracije i zalaganja da nastavimo pozitivan skor - ocenio je Lazić.

Ekipi sa Malog Kalemegdana se vraća Miloš Teodosić nakon odslužene suspenzije, dok Šarunas Jasikevičijus na raspolaganju neće imati Marka Gudurića.

Informer

Branko Lazić

Nekadašnji reprezentativac Srbije smatra da je Fenerbahče tim koji ima mnogo dobrih igrača spremnih da odmene bivšeg saigrača iz Zvezde, ali ne umanjuje značaj povratka Teodosića.

Biće svakako teško ko god bude izašao na teren. Neko drugi će pokriti te minute i truditi se da se nametne treneru za veću minutažu. Na nama je da odgovorimo i da gledamo sebe. Povratak Tea je ogromna prednost. Svi znamo kakav je to majstor, dosta će značiti na tom meču. Uspeli smo bez njega dva puta da slavimo, imamo njega i to je dodatni plus i motivacija za nas - kazao je sjajni defanzivac.