21.10.2024.

10:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda gostuje u Podgorici, a gleda ka Madridu! Budućnost neće biti lak zalogaj pred obračun s "kraljevskim klubom"

Crveno-beli u ovaj meč izlaze posle poraza u Beogradu od Barselone posle produžetka rezultatom 98:94 u meču četvrtog kola Evrolige. Tim sa Malog Kalemegdana je pružio sjajnu partiju pred prepunom "Beogradskom arenom", ipak Katalonci su stigli do trijumfa.

Sada je na redu uvek neugodno gostovanje u "Morači". Budućnost je trenutno bez poraza u regionalnom šampionatu, dok  Zvezda ima poprilično nezahvalan skor od dve pobede i isto toliko poraza. Dubai i Split bili su kobni po pulene Janisa Sferopulosa, a podgorička ekipa može biti nova "mina", pošto crveno-beli svakako više gledaju ka Evropi gde su zabeležili tri pobede i jedan poraz i trenutno su lider Evrolige.

Informer

Naredni obračun u elitnom takmičenju starog kontinenta za crveno-bele je na programu za tri dana kada će u Madridu odmeriti snagu s Realom  koji posle četiri kola imaju polovičan skor.

Videćemo kako će Janis Sferopulos promešati karte protiv Budućnosti. Poslednji put ovaj tim je u u crnogorskoj prestonici ubedljivo poraženi "plavo-belih" rezultatom 84:62. Pre toga Budućnost ih je zadnji put pobedila 2021. godine

Trebalo bi napomenuti da i "Tim iz Njegoševog parka" takođe ima svoje evropske obaveze, pošto u okviru Evrokupa 23. oktobra igraju protiv Baškešehira na domaćem terenu. Turski tim je prvoplasiran u njihovoj grupi, tako da nema sumnje da će to biti veliki izazov.

Kladioničarski bukmejkeri prednost ipak daju gostujućem klubu, tako da je kvota Crvenu zvezdu 1.80, a na pobedu Budućnosti iznosi 2.10. Bilo kako bilo, očekuje nas još jedan "klasik" Jadranske lige, a videćemo ko će na kraju izaći ko pobednik.