23.10.2024.

05:17

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Tabela Lige šampiona posle novog kraha Zvezde

Prvak Srbije se posle trećeg poraza u tri runde Lige šampiona nalazi na pretposlednjem, 35. mestu bez bodova i gol razlikom 11:2. Zvezda je u prvom kolu izgubila od Benfike (2:1), potom od Intera (4:0), da bi najteži poraz doživela na stadionu "Luj Drugi" gde je Monako pobedio 5:1.

Trenutno je od Beograđana lošiji samo jedan tim,  Slovan iz Bratislava koji je postigao jedan, a primio 11 golova i "zakucan" je na poslednje mesto na tabeli Lige šampiona. Pored Zvezde i Slovana još četiri tima su bez bodova,  Šturm iz Graca je igrao u utorak i doživeo treći poraz, od Sportinga iz Lisabona (2:0). Jang bojs, Salcburg i Lajpcig u sredu igraju utakmice trećeg kola.

Informer

Teško će Zvezda u narednom kolu moći da popravi skor u Ligi šampiona i napreduje na tabeli, jer 6. novembra (21.00) na "Marakani" dočekuje Barselonu koja je 19. na tabeli nakon poraza od Monaka (2:1)  i pobede protiv Jang Bojsa (5:0). Crveno-beli nakon toga 27. novembra igraju sa Štutgartom, dok 11. decembra putuje na noge Milanu. Za kraj, 21. januara dočekuje PSV, pa 29. januara gostuje Jang bojsima.

Prva na tabeli je Aston Vila sa maksimalnih devet bodova. Tim iz Birmingema je savladao Bolonju 2:0 golovima Mekgina u 55. i Durana u 64. minutu. Aston Vilu prate Monako, Sporting Lisabon, Juventus i Arsenal sa po sedam bodova.

Direktan plasman u nastavak takmičenja obezbediće inače samo prvih osam klubova na tabeli, dok će oni od devetog do 24. mesta igrati plej-of za osminu finala. Svi ispod ispašće iz takmičenja i nema selidbe u Ligu Evrope, odnosno automatski završavaju učešće.

Bonus video