24.10.2024.

10:50

Foto: EPA

Sport

Mateo otvoreno pred Zvezdu! Uopšte nisam iznenađen kako su otvorili sezonu, ali idemo na pobedu!

Zvezda će igrati bez Džoela Bolomboja i neregistrovanog Filipa Petruševa, dok će domaćini biti bez Usmana Garube i Andresa Feliza, ali će Džanan Musa biti spreman, uprkos povredi skočnog zgloba.

Trener Reala, Ćus Mateo, istakao je da ne razmišlja o mogućoj trećoj uzastopnoj pobedi svog tima, jer smatra da takav način razmišljanja remeti fokus:

- Ja mislim samo o sledećoj utakmici i videćemo šta će biti. Prošle godine smo imali 19 pobeda u nizu, sada smo pobedili Panatinaikos i Đironu i to je to. Remeti ti fokus ako stalno misliš o tome šta dolazi, idemo samo na pobedu protiv Zvezde - rekao je Mateo. On je naglasio da smirenost donosi uspeh i upozorio svoje igrače da ne jure pobede pre vremena.

Informer

Ćus Mateo

Mateo je pohvalio Zvezdu, koja u Madrid dolazi sa skorom 3-1, navodeći da je ekipa fizički snažna, dobro branjena i ofanzivno opasna:

- Ja nisam iznenađen dobrim startom njihove sezone zbog kvaliteta igrača i zato što su fizički jak tim koji se dobro brani i koji ima poene u rukama. Jako je dobro napravljen tim - poručio je Mateo.

Takođe, dodao je da iako Zvezda stiže u nezgodnom trenutku za Real, tim iz Beograda je ozbiljan protivnik koji je izgubio samo od Barselone, i to nakon produžetka.

Mateo je potvrdio da Musa trenira i da će biti spreman za meč, dok Garuba i Feliz još uvek nisu u trenažnom procesu.