• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

24.10.2024

10:25

Zvezda bez udarne igle u Madridu! Mogu li crveno-beli da iznenade Real bez Bolomboja i Petruševa?

abaliga.com

Crvena zvezda

Zvezda bez udarne igle u Madridu! Mogu li crveno-beli da iznenade Real bez Bolomboja i Petruševa?

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju meč petog kola Evrolige na gostovanju madridskom Realu (20.45, Sport Klub 1) gde će pokušati da nastave dobru seriju na startu sezone.

Crvena zvezda je trenutno na skoru pobeda i poraza 3-1, s tim da je sramotno oštećena u prethodnom meču protiv Barselone, gde je i sama Evroliga još jednom priznala da crveno-belih nisu imali pravično suđenje. Zvezda je do sada uspela da pobedi Pariz, Baskoniju i Fenerbahče, a poražena je u pomenutom meču protiv Katalonaca.

Sa druge strane Real Madrid za sada ima dve pobede i isto toliko poraza. Gledajući unazad poslednji pao aktuelni prvak Evrope, Panatinaikos, da bi se potom dogodio iznenađujući poraz od Baskonije, pa rutinska pobeda nad Partizanom i šok na startu Evrolige od Bajerna.

Foto: Starsportphoto

KK Real Madrid

Crvena zvezda će nekako morati da smisli način da nadoknadi izostanak Džoela Bolomboja, koji je za sada sigurno najviše pokazao u timu koji sa klupe predvodi Janis Sferopulos, koji je o tome pričao nakon meča u Podgorici protiv Budućnosti.

Bilo je upitno za Real Madrid da li Džanan Musa igrati protiv Crvene zvezde, ali prema poslednjim informacijama bosanskohercegovački košarkaš je normalno odradio trening uoči ovog meča, iako je zaradio nezgodnu povredu skočno zgloba na meču sa Đironom.

Zvezda je uspela da obezbedi i veliko pojačanje u vidu dolaska Filipa Petruševa, koji će do kraja sezone igrati u Beogradu kao pozajmljeni igrač Olimpijakosa.

Janis Sferopulos je prilično svestan izazova koji čeka njegov tim protiv Reala:

- Znamo šta moramo da igramo, najbitnije da se borimo za svaki posed lopte. Taktički sa druge strane da praktikujemo šta smo vežbali ofanzivno i defanzivno. Mislim da su mečevi od prošle i ove godine nepovezani , samo su to imena na papiru. Neki igrači igraju za oba tima i igrali su oba meča prošle godine. Real ima stil igre koji se nije promenio u odnosu na igrače, igraju kvalitetno, imaju kvalitet na svakoj poziciji, više postava imaj.  Moramo da igramo prema planu i prilagodimo se.

Foto: Starsportphoto©

Janis Sferopulos

Ćus Mateo uopšte nije iznenađen time što je Zvezda sa 3:0 otvorila sezonu u Evroligi.

- Ja nisam iznenađen dobrim startom njihove sezone zbog kvaliteta igrača i zato što su fizički jak tim koji se dobro brani i koji ima poene u rukama. Jako je dobro napravljen tim - poručio je Mateo.

Kada je reč o procenama bukmejkera, ono što je i očekivano, Real je apsolutni favorit sa kvotama koje se kreću od 1.19 do 1.28, dok se na pobedu Crvene zvezde gleda kao iznenađenje sa kvotom koja je oko 4.40.

Sve u svemu jasno je da će Crvena zvezda imati ozbiljan ispit u prestonici Španije, ali Real nije bauk to su na startu već pokazali kako Bajern tako i Baskonija.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija