• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.10.2024

22:41

Madriđani slomili Partizan! Crno-beli upisali i drugi poraz na evropskoj sceni! (FOTO/VIDEO)

EPA Images

Partizan

Madriđani slomili Partizan! Crno-beli upisali i drugi poraz na evropskoj sceni! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Partizana rezultatom 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22) pred punim tribinama "Vizink centra", u okviru 2. kola Evrolige.

Najefikasniji u redovima Madriđana bili su Serž Ibaka sa 15 poena, sedam skokova i tri asistencije, a pratili su ga Džanan Musa koji je dodao 12 poena uz dve asistencije i Endrju Ratan-Mejs sa istim učinkom. 

Na drugoj strani, u ekipi Željka Obradovića definitivno najbolji bio je Karlik Džons koji je upisao 15 poena, dok su Sterling Braun i kapiten Vanja Marinković dodali po 12 poena. Tajrik Džons i Nilikina su doprineli sa po 11, dok su ostali u crno-belom taboru bili sa jednocifrenim učinkom.

Foto: EPA Images

 

Otišao je srpski klub na megdan španskom velikanu pun samopouzdanja posle odličnih rezultata u regionalnom šampionatu, ali i s ciljem da popravi utisak sa premijere elitnog evropskog takmičenja, kada je na gostovanju u Vitoriji poražen od Baskonije (88:82). 

Iako se od samog starta znalo da Partizan pred sobom ima veoma težak zadatak i da mu neće biti lako da izađe na kraj sa ekipom Ćus Matea, crno-beli su navode pojedinih stručnjaka demantovali već tokom prvog kvartala kada su poveli i značajno se odlepili od tima koji se trenutno nalazi par mesta ispod njih na evroligaškoj tabeli.

Izabranici Željka Obradovića su od samog starta nametnuli ritam i tempo igre, te su na krilima Tajrika Džonsa, Ifea Lundberga i Isaka Bonge uspeli da "pobegnu" timu iz španske prestonice čitavih sedam poena. Sasvim sigurno je da se takav rezultat nije svideo "ljutom" rivalu, koji se ekspresno vratio u igru i zaostatak nadomestio serijom poena hrvatskog košarkaša Maria Hezonje i internacionalca Argentine, Gabrijela Deka. 

Foto: EPA Images

Detalji sa meča KK Real Madrid - KK Partizan

Iako su se u finišu prve četvrtine dobro oznojili da bi sustigli srpskog vicešampiona, izabranici Ćus Matea su u narednih deset minuta definitivno opravdali ulogu favorita. Prava rezultatska klackalica nije se dobro završila po klub iz Humske, koji je na poluvreme otišao sa tri poena zaostatka. Sve do tada crno-beli su se trudili da istope prednost rivala, koji je tokom drugog kvartala bio nezaustavljiv.

Bukvica španskog stratega na tajm-autu je slikom i prilikom urodila plodom, pa su Madriđani uspešno iskoristili sve netolerantne greške Partizana i zahvljaljujući trojkama Serža Ibake stigli do "+7". Ruku na srce, pri isteku vremena, crno-beli su uspeli da se dignu na noge i za nijansu poprave utisak, ali nedovoljno dobro da poravnaju rezultat - 50:47.

Foto: EPA Images

Detalji sa meča KK Real Madrid - KK Partizan

Iako su na startu trećeg kvartala uspeli da istope razliku i priđu na jedan poen, crno-beli su izjednačenje, ali i vođstvo prokockali velikim i nesmotrenim greškama u defanzivi. Kao što to obično i biva, Španci koji su u pet poslednjih međusobnih susreta isto toliko puta i slavili, uvideli su "rupe" i slabe tačke kluba iz Humske, te u nastavku ciljali samo, i isključivo na to.

Osim Tajrika Džonsa koji je od starta opravdao poverenje Željka Obradovića, veliki doprinos nešto pozitivnijem rezultatu u nastvku doprineli su kapiten Vanja Marinković i američki bek Sterling Braun. Pri samom finišu treće deonice, crveno-beli su na terenu pokazali nešto efikasniju igru sa više inicijative, ali sve je "mirisalo" na to da će ući u dobro poznatu triler završnicu, kao što je bila praksa tokom prethodne takmičarske godine.

Foto: EPA Images

Detalji sa meča KK Real Madrid - KK Partizan

Početkom poslednje četvrtine klub iz Humske se prikazao u očajnom izdanju, jer su za prvih 180 sekundi igre ubacili svega dva poena, dok je na drugoj strani španski gigant odgovorio sa osam poena više. Fizički izuzetno zahtevna utakmica uzela je danak crno-belima i znatno smanjila broj poena u finišu meča. Mnogo su se izabranici Željka Obradovića trošili u odbrani, jurnjavi oko blokova i tuči za poziciju, pa su umorne ruke nešto lošije šutirale.

Ekipa iz španske prestonice se sredinom poslednjeg kvartala odlepila na "+17" poena, pa su Beodrađani konstantno kaskali za njima, kako bi tu razliku za nijansu umanjili. Utisak je popravio Karlik Džons zahvaljujući seriji od sedam poena, ali su im dodatnu boljku zadale povrede Vanje Marinkovića i Tajrika Džonsa. Najpre se kapiten srpskog vicešampiona požalio na bol, da bi nakon konsultacije sa medicinskim timom konstatovao da može da nastavi sa igrom, dok s druge strane stanje američkog košarkaša koji do kraja nije ulazio u igru, još uvek nije poznato.

Na nešto manje od dva minuta do kraja meča, Nilikinini poeni smanjili su dvocifrenu prednost Real Madrida, uz asistenciju Karlika Džonsa, koji je od početka meča bio jedan od korisnijih igrača gostujuće ekipe. Madriđani su brzo odgovorili novim poenima, ali isti tandem iz srpske ekipe ponovo je uspeo da smanji razliku. U poslednjim sekundama grešili su kolektivno crno-beli, ali su rezultatsku razliku uspeli da svedu na sedam poena i upišu drugi u nizu poraz na evropskoj sceni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21