26.10.2024.

22:23

Foto: abaliga.com

Sport

Sferopulos iskren: Zadar nas je iznenadio! Ovo ne sme da se ponavlja

Spremalo se novo iznenađenje u Dalmaciji i novi kiks aktuelnog šampiona protiv unapred otpisanog protivnika. Međutim, Split se nije ponovio, iako je Zadar igrao košarku bez greške u prvih desetak minuta.

Grčki stručnjak na klupi crveno-belih priznaje da je "rafalna paljba" iznenadila njega i igrače, ali da takve situacije ne smeju da se dopuštaju u nastavku sezone.

Informer

Crveno-beli uspeli da preokrenu u svoju korist

- Nismo bili fokusirani i nismo igrali odbranu na početku. Ušli smo u ritam Zadra, nismo bili spremni. Bili smo iznenađeni, šokirani njihovim naletom. Moramo iz ove utakmice da naučimo i da svaki meč počinjemo maksimalno fokusirani i energični. Nakon tog prvog šoka smo dobro odreagovali i na tome čestitam igračima, ali ovo ne sme da se ponavlja, to je prioritet - rekao je Sferopulos.

Iskusni strateg smatra da je presudila sjajna odbrana u drugoj četvrtini i strpljenje njegovih igrača u tom periodu. Takođe, zadovoljan je odlukama svojih pulena u trenucima kada se utakmica "lomila".

- Polako smo se vraćali igrom u odbrani. Druga četvrtina nas je vratila u meč. Uspeli smo da se vratimo i u poslednjih pet minuta smo donosili prave odluke. Nije bilo lako, ali pobedili smo. Sve najbolje želim Zadru u nastavku, imaju dobar tim - objasnio je Grk.

Informer

Velika borba u Zadru

Crveno-beli nemaju mnogo vremena za odmor, pošto "iza ugla" čeka duplo kolo Evrolige i susreti za Žalgirisom u Kaunasu (30. oktobar) i Panatinaikos u Beogradskoj areni (1. novembar).

Što se ABA lige tiče, u srpsku prestonicu dolazi Cedevita Olimpija 4. novembra.