• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: U.Ć.

26.10.2024

21:56

Zvezda posle drame do pobede u Zadru! Crveno-beli imali -19, pa se provukli u neprijateljskoj atmosferi!

abaliga.com

Crvena zvezda

Zvezda posle drame do pobede u Zadru! Crveno-beli imali -19, pa se provukli u neprijateljskoj atmosferi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su nakon drame ekipu Zadra u okviru 6. kola ABA lige rezultatom 77:84 (31:14, 13:27, 16:22, 17:21). Na taj način, tim sa Malog Kalemegdana upisao je četvrtu pobedu i ostao na dva poraza, a vrlo lako je moglo biti drugačije.

Izuzetno motisivani bili su Hrvati u ovom meču, a oni ozbiljnije pune halu samo kada im dođu srpski klubovi, nešto poput podgoričke Budućnosti, ali nisu uspeli da odnesu pobedu. 

Najefikasniji kod pobednika bili su Ognjen Dobrić i Kodi Miler Mekintajer sa po 16 poena, dok su Uroš Plavšić i Nikola Kalinić dodali 13, odnosno, 10 poena. 

Kod Zadra se istakao Ramljak sa 19 poena, dok je Amar Gegić dodao 18. 

Od samog strata, nošeni dobrom atmosferom, košarkaši Zadra su odlično parirali crveno-belima i relativno brzo stigli do dvocifrene prednosti. 

Foto: abaliga.com

 

U jednom trenutku domaći su imali i veliki +19. Ipak, crveno-beli su podigli nivo igre i energije, Zadar je krenuo da promašuje i Zvezda je uspela da se vrati. 

Već na poluvremenu prednost domaćina smanjila se na svega tri poena - 44:41.

U nastavku smo videli prilično ujednačenu borbu i rezultatski egal do samog kraja meča. Treba naglasiti da je predvodnik ovog preokreta crveno-belih bio Ognjen Dobrić, koji je dobio dosta više prostora u napadu o odnosu na prethodne utakmice. 

Foto: abaliga.com

 

Dobila je četa Janisa Sferopulosa treći period i u poslednji ušla sa tri poena plusa, ali ulazak u poslednju četvrtinu nije bio najbolji. Ponovo su domaći uspeli da povedu i trojkom Gegića otišli su na +2. 

Usledio je Zvezdin period igre i serijom od 9:2 odlaze crveno-beli na maksimalnih +5. Do kraja meča, crveno-beli su konačno uspostavili kontrolu i mirno priveli meč kraju i do kraja samo uvećali svoju prednost.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija