18.05.2024.

15:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Spajić: Očekivao sam Piksijev poziv, nadam se da idem u Nemačku

Iskusni štoper poslednji put je bio na Piksijevom spisku 2021. godine, a onda se povredio i dugo je bio van stroja. Vratio se lagano treninzima, zatim i na teren, ali je vreme bilo potrebno da se vrati na visok nivo igranja fudbala. Ove sezone je bio odličan u Zvezdi, a baš zbog toga je verovao da će ga selektor Stojković uvrstiti na spisak. 

Informer

Spajić i Saldanja u duelu

- Iskreno, lagao bih kada bi rekao da se nisam uopšte nadao. Poslednji put sam bio na spisku za Portugal, za onu ludu utakmicu u Lisabonu. Kasnije se desila povreda i jako težak period za mene. I kada sam se vratio na teren, mučio sam se da uhvatim pravi ritam. Bilo je tu mnogo uspona i padova. Bio sam svestan da sam daleko od potrebnog nivoa - rekao je Spajić za "Mocart sport". 

On ističe da je Superliga Srbije kvalitetna i da nije slučjno što su se osmorica igrača iz domačih klubova našla u selektorovim planovima. 

- Bio sam ovog proleća u punoj snazi. Igrao sam, hajde da ne ispadnem prepotentan, prilično korektno. Videlo se to i po rezultatima Crvene zvezde. Nisam osećao posledice povrede. Kada je tako uvek se probudi nada da ćeš se vratiti u reprezentaciju. I sada se nadam da ću biti na konačnom spisku. To je ljudski i sportski. Na meni je da odigram dobro još ove dve utakmice, selektoru da odluči. Znači mi mnogo što me je stavio na spisak. Znači i ljudima oko mene. Svi me zovu, čestitaju - istakao je Spajić. 

Informer

Jovanović i Spajić

Posebno mu je drago zbog golmana Partizana Aleksandra Jovanovića, sa kojim se privatno druži. 

- Ljudi ovde malo potcenjuju našu ligu. Sada da ne ulazim u problematiku. Ja vam tvrdim, sa ovim mojim iskustvom, da ovde ima ozbiljnog kvaliteta. Posebno u timovima koji igraju sada u plej-ofu. Još kada bi se igrao fudbal u boljim uslovima... Drago mi je što je selektor to prepoznao. Drago mi je posebno zbog mog druga Ace Jovanovića. On jeste iz redova večitog rivala, ali je ovu sezonu branio fenomenalno. Sećate se da sam na Areni poručio da mu želim povratak u reprezentaciju - zaključio je Spajić.