• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

18.05.2024

13:28

Piksi objavio širi spisak igrača za EURO! Tu su Spajić, Jovanović, Gluščević...

Starsportphoto©

EURO 2024

Piksi objavio širi spisak igrača za EURO! Tu su Spajić, Jovanović, Gluščević...

Podeli vest

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak od 35 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

"Orlovi" su pune 24 godine čekali da se nađu na kontinentalnoj smotri, a sada se taj dan približava. Srbija će u grupi odmeriti snage sa Engleskom u Gelzenkirhenu 16. juna, Slovenijom u Minhenu 20. juna i Danskom takođe u Minhenu 25. juna.

Foto: FSS

 

Ovaj spisak će svakako biti skraćen, pošto selektor Stojković ima pravo da na Evropsko prvenstvo povede 26 igrača, odnosno 23 i trojicu golmana. 

Iako je bilo najavljivano da će se naći na širem spisku, među golmanima nema Mileta Svilara, mada je uz Vanju Milinkovića Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića, tu i Aleksandar Jovanović iz Partizana. Osim njega, crno-beli na širem spisku imaju i mladog Sameda Baždara.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović

Iz Crvene zvezde na spisku su takože dvojica fudbalera. Vratio se štoper Uroš Spajić, a tu je i vezista Srđan Mijailović, koji je bio pozvan i na poslednje okupljanje za prijateljske mečeve. 

Čini se da je selektor bio vrlo predusretljiv prema superligaškim igračima, pošto su se na spisku našli i Matija Gluščević iz kragujevačkog Radničkog, kao i mladi napadač Vojvodine Mihailo Ivanović. I TSC ima dvojicu predstavnika, iskusnog Nemanju Stojića i Aleksandra Ćirkovića, koji je na pozajmici iz Krile Sovjetov. 

 

Foto: Starsportphoto

Matija Gluščević

 

Jednako je zanimljivo i koga nema na spisku. Ni na ovom širem nije bilo mesta za vezistu Porta Marka Grujića. Izostali su i Filip Đuričić iz Panatinaikosa, kao i Darko Lazović iz Verone.  Među napadačima nije bilo mesta za Dejana Joveljića, koji nastupa za Los Anđeles Galaksi. 

 

GOLMANI: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Aleksandar Jovanović.

ODBRANA: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić i Jan Karlo Simić. 

VEZNI RED: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Samed Baždar, Aleksandar Ćirković, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Matija Gluščević, Andrija Živković, Mijat Gaćinović i Nemanja Radonjić. 

NAPAD: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov i Mihailo Ivanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51