28.05.2024.

10:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li ste iznenađeni? Eraković višak, Piksi precrtao i partizanovce...

Selektor je pre dve nedelje objavio prošireni spisak, na kome je bilo 35 igrača, ali je bilo jasno da će posle konačnog od 26 biti razočaranih igrača. Nemanja Radonjić samoinicijativno je odlučio da ne bude deo državnog tima dok je na klupi selektor Dragan Stojković, a među igračima koji neće videti nemačku sa "orlovima" su Strahinja Eraković, Aleksandar Jovanović, Jan Karlo Simić, Matija Gluščević, Samed Baždar, Mihajlo Ivanović, Saša Zdjelar i Aleksandar Ćirković.

Najveće iznenađenje selektora je izostavljanje Strahinje Erakovića iz Zenita. Iza njega je šampionska sezona u Rusiji, bio je na Mundijalu u Kataru, igrao je u obe prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra. Do sada je nastupio osam puta za Srbiju, ali prednost su dobili Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Sršan Babić, Uroš Spajić i Nemanja Stojić.

Informer

Na spisku nema ni Aleksandra Jovanovića, koji sa Partizanom imao sjajnu sezonu, bio je jedan od retkih svetlih tačaka ekipe. Tokom sezone je odigrao 40 utakmica, primio je 49 golova i imao 13 "klin šitova". Bio je razočaran odlukom selektora, pa se nezadovoljstvo pokazao na Intagramu. Objavio je širi spisak pred Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, kao i konačni, gde je takođe otpao sa spiska u poslednji čas, a podelio i sadašnje spiskove, bio je na širem, ali ne i na konačnom uz komentar "Back to back" i smajli. 

Informer

Saša Zdjelar ne ide u Nemačku



"Pred Svetsko prvenstvo 2018. godine, širi spisak - precrtan, 2024. pred Evropsko - širi spisak - precrtan", poručio je razočarani  Jovanović.

U veznom redu "otpao" je Saša Zdjelar iz CSKA, iako je bio tu u martovskom ciklusu. Prekobrojni su bili i fudbaker TSC Aleksandar Ćirković, Matija Gluščević iz Radničkog, kao i Samed Baždar, koji je u dresu Partizana davao golove tokom proleća. Otpali su i mladi štoper Milana Jan Karlo Simić i 19-godišnji napadač Vojvodine Mihailo Ivanović.