31.05.2024.

12:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Imao sam finansijski bolje ponude, odbio sam zbog Srbije! Stojković o ugovoru: Neki bi da mi vide leđa!

Stojković je pre nekoliko dana parafirao novu saradnju sa srpskom kućom fudbala do 2026. godine, a prema njegovim rečima, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo.

To znači da će legenda srpskog fudbala voditi ekipu i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku. Na konferenciji za medije održanoj u Staroj Pazovi, otkrio je kako su tekli pregovori, ali i da je nedavno imao unosne ponude, koje je zbog "orlova" odbio!

- Da li je moguće da se još o tome priča? Ugovor i produžetak saradnje je dogovor dveju strana. Sam sa sobom to ne mogu da potpišem. Meni daje dodatnu motivaciju da mogu da radim i daje mi kontinuitet na period koji je ispred nas po pitanju igrača, svega, promena u timu. Mislim da je to dobra poruka i za igrače, da će znati i imati istog selektora i u narednom periodu. Drago mi je da predstavljam svoju zemlju. Ponude koje sam imao u martu sam odbio upravo zbog FSS-a. Nemojte da mislite da nisam mogao finansijski da puno bolje prođem i da zaradim puno više para. To nije bio moj motiv - poručuje Stojković.

Informer

Tokom prošlog vikenda pojavile su se spekulacije da je došlo do zastoja u pregovorima, ali Stojković kaže da je potpis prolongiran samo iz tehničkih razloga.

Tražio sam da se završi prvenstvo, pošto je ubrzo nakon toga usledila i Skupština. Nisam hteo da potpisujem po nekim kancalarijama da niko ne zna. To nije moj stil rada, niti sam to želeo. Da li je neko srećan ili nije, ne ulazim u to. Biće i ovih i onih. Ima dosta njih koji bi da mi vide leđa, to nije bitno. Bitno je da je postignut dogovor, na kraju krajeva, i zbog rezultata nastavljamo da imamo kontinuitet. Čini me ponosnim da predstavljamo svoju zemlju. Voditi svoju zemlju i klub je potpuno druga dimenzija - dodaje Stojković.