03.06.2024.

15:05

Foto: EPA Images

Sport

Englezi protiv BiH vežbaju za Srbiju! Sautgejt ima kadrovskih problema

Fudbalerima Engleske ovo će biti prvi od ukupno dva testa pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), ali ujedno i idealna priprema za okršaj sa reprezentacijom Srbije na startu grupe C, 16. juna u Gelzenkirhenu.

Međutim, nije baš sve idealno za selektora Gereta Sautgejta (53) i njegov stručni štab, s obzirom da se suočavaju sa ozbiljnim kadrovskim problemima.

Van stroja je mladi vezista Džud Belingem, koji je tek u subotu završio klupske obaveze, a do juče je proslavljao titulu Lige šampiona osvojenu sa madridskim Realom. Takođe, štoper Hari Megvajer i levi bek Luk Šo imaju problema sa povredama i još su pod terapijama, dok imena preostale dvojice-trojice igrača nisu obelodanjena.

- Imamo problema sa povredama, petorica-šestorica igrača neće biti u konkurenciji za duel sa BiH - potvrdio je Sautgejt.

Informer

Hari Megvajer i Geret Sautgejt

Iskusni stručnjak do petka mora da skrati spisak i objavi konačnih 26 imena, koji će putovati u Nemačku. 

- Ne znamo još kakva je sudbina Megvajera i Šoa. Oni su pozitivni, žele da budu u timu za EURO, ali ćemo videti još šta će biti. Konsultovaću igrače što je manje moguće - naglasio je Sautgejt.

Englesku javnost posebno raduje odnos Džeka Griliša. On je na svoju inicijativu skratio odmor i priključio se državnom timu, jer želi da se izbori za mesto na EP. Povrede i mala minutaža minule sezone u Mančester sitiju istisnule su ofanzivnog vezistu iz prvog plana, ali se očekuje da će baš on, uz Olija Votkinsa i Ezea, imati najveću želju da se pokaže protiv BiH.