04.06.2024.

23:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Selektor Stojković jasan: Bićemo pravi u Nemačkoj! Zadovoljan sam reakcijom...

Fudbaleri Srbije porazom su započeli pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje za deset dana u Nemačkoj - 2:1. Selekcija Austrije je kaznila slab start utakmice "orlova" i posle 15 minuta rešila pitanje pobednika. Ipak, izabranici Dragana Stojkovića Piksija pokazali su karakter u nastavku i umalo izbegli poraz na stadionu "Ernest Hapel". 

- Osećanja nakon utakmice su pomešana, krivo mi je što smo izgubili, ali sam zadovoljan reakcijom u drugom delu meča. Bili smo blizu drugog gola, nismo zaslužili da izgubimo, to je fudbal... Dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija. To je ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu. Bilo je loših i dobrih stvari, već večeras ćemo da radimo video analizu, plan je da sutra odradimo dobar sastanak kako bi skrenuli pažnju na sve što se dešavalo - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

"Orlovi" su loše otvorili utakmicu što je Austrija iskoristila i posle 15 minuta vodila sa 2:0. Usledila je promena formacije, a kada se Srbija vratila u sistem sa trojicom defanzivaca naša reprezentacija je ostavila daleko bolji utisak. 

- To je za analizu, krenuli smo sa četvoricom na startu utakmicu, ali me nešto uverilo da to nije to. Morali smo da se vratimo na ono što najbolje znamo, a to je da izađemo visoko i kroz naš stil igre pojurimo rezultat. 

Informer

 

Ističe Dragan Stojković Piksi da će "orlovi" biti pravi u Nemačkoj, odnosno, da će utakmica protiv Austrije, a potom i Švedske kroz nekoliko dana dati sve potrebne informacije sturčnom štabu pred Evropsko prvenstvo. 

- Bili smo dva gola u minusu, ali nemojte zaboraviti da smo imali šanse u prvom poluvremenu i to velike. Nismo ih iskoristili, nadam se da hoćemo kada bude potrebno - u Nemačkoj. Bićemo pravi na Evropskom prvenstvu, imamo utakmicu protiv Švedske, tada ćemo sabrati utiske i videti šta Srbija može da pruži. Te dve utakmice daće mnoge odgovore što se igrača tiče. Imali smo problema, Kostić, Spajić je tražio izmenu, Lukić nije potpuno spreman, te detalje ćemo rešavati u hodu - podvukao je selektor Srbije.