05.06.2024.

09:34

Foto: Tanjug

Sport

Birmančević priziva sreću i Boga! Neka nam se vrati u Nemačkoj

"Orlovi" su sinoć poraženi od Austrije (2:1) u prijateljskom meču u Beču i već u subotu očekuje ih utakmica u Stokholmu protiv Švedske. Nakon toga sledi odlazak na Evropsko prvenstvo, gde će im u grupi rivali biti Engleska, Danska i Slovenija. 

Informer

 

Ono što zabrinjava je igra "orlova"i sistem koji selektor i dalje traži. Ukoliko je Austrija trebalo da posluži kao indikator kakvi mečevi Srbiju očekuju u Nemačkoj, onda ima mnogo razloga za brigu. Ipak, Birmančević veruje da ih samo nije sreća pogledala, ali će im se to vratiti u Nemačkoj. 

- Imali smo problema u odbrani, što se i videlo po brzo primljenim golovima. Tek tada smo počeli da igramo i podigli se, uspostavili kontrolu, imali šansu da postignemo pogodak i izjednačimo. Nema veze što se to sada nije desilo, jer nekada moraš da zaslužiš i tu sreću, bolje da nam se vrati na Evropskom prvenstvu - kaže Birmančević. 

Birmančević je ušao u 64. minutu i vrlo brzo je bio u šansi. I za to se nada da će ga Bog pogledati da u Nemačkoj. 

Informer

Strelac Strahinja Pavlović

- Zamalo da bude crveni karton… Da sam se bolje postavio i pao, nema sumnje da bi bio jedanaesterac. Zadovoljan sam iskreno, prelepo je igrati za Srbiju, pogotovo što se pripremamo za EURO i stvarno se nadam da ćemo imati bolje momente i da Bože zdravlja i ja postignem gol - jasan je fudbaler Sparte iz Praga. 

Poslednja pripremna utakmica biće u Stokholmu, a u timu su uvereni da će do Nemačke biti na višem nivou. 

- Biće to još jedna odlična priprema, oni su zaista sjajna ekipa, a nama to baš treba. Poznajem i njihovog selektora, znam da igraju dobro, tako da ćemo videti. Posle te utakmice putujemo u Nemačku i mislim da ćemo tamo biti pravi - zaključio je Birmančević.