09.06.2024.

09:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpska stena! "Orlovi", igrajte svi kao Pavlović!

Na kraju prvog poluvremena utakmice između Srbije i Švedsske (3:0) u generalnoj probi pred odlazak na Evropsko prvenstvo, okrvavljenog lica ostao je Strahinja Pavlović, koji je čak dobio i dobio žuti karton!

Probao je da dođe do lopte u skoku sa švedskim reprezentativcem makedonskog porekla Dejanom Kuluševskim, a sudija mu je dao mu žuti karton. Pavloviću se krv slivala niz lice. Kramponima je Kuluševski pocepao kožu oko nosa i na čelu našem reprezentativcu, pa je zbog toga Srbin još dobio i žuti karton. Ni to ga nije zaustavilo, odigrao je ceo meč, pa je jasno zašto je pre nekoliko dana Rade Bogdanović za Informer rekao da želi da svi fudbaleri Srbije igraju kao defanzivac Salcburga.

- Borben je, igrao je srcem, kod bi tako ušli u utakmicu možemo da se nadamo. Morate da dajete više nego što možete da biste opstali - rekao je Bogdanović.

Pavlović nije oduševio samo bivšeg fudbalera nego i navijače Srbije. Kupio ih je za sva vremena, borio se i izgarao na terenu, išao glavom gde mnogi ne bi nogom... To je ono što navijači traže, bespoštednu borbu od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Malo je reći da navijači priželjkuju da svi "orlovi" igraju poput Pavlovića.
 

"Strahinja Pavlović je sve ono što želim da gledam u reprezentaciji. Najbolji štoper plus ubedljivo najveći borac u reprezentaciji", komentra je navijača na društvenoij mreži "X".

"U životu treba vam neko da se bori za vas kao sto se Strahinja Pavlović bori za reprezentaciju".

"Strahinja Pavlović ima svo pravo da na poluvremenu išamara sve i jednog saigrača koji se ne zalažu".


Znaju sigurno i Englezi šta ih čeka, zanimljiv je podatak da je Pavlović tokom minule sezone u Salcburgu dobio72 odsto duela u vazduhu, što je najveći procenat od svih fudbalera koji su učestvovali u 50 i više duela. Srpsla stena!