09.06.2024.

13:07

Foto: profimedia

Sport

Srbi u Švedskoj ne ćute! Ceo svet je video poruku o genocidu (FOTO)

Navijači su pri kraju prvog poluvremena istakli transparent na kom su još jednom pokazali svoj stav o tome što je proglašen genocid u Srebrenici.

"Genocidan narod kada oči sklopi, vidi za Srbe prvi logor u Evropi", pisalo je na ovom transparentu kojim su naši navijači podsetili svet na Jasenovac.
 

Informer

Navijači Srbije

Naši najbolji fudbaleri su odušvili navijače pred Evropsko prvenstvo, pobedili su Švedsku 3:0 pred odlazak u Nemačku. Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić su davali golove, a odbrana je uspela da izdrži i ne primi gol, mada zasluge idu golmanu Predragu Rajkoviću. 

Informer

Selektor Dragan Stojković je bio zadovoljan posle utakmice, ali je spustio loptu.

- Odigrali smo ozbiljno u taktičkom smislu, sve je bilo na visokom nivou. Svi su bili koncentrisani, o motivaciji i da ne govorim... Bitna je koncentracija, zadovoljni smo izdanjem. Ne treba praviti euforiju, moramo da ostanemo skromni, nastavimo sa radom i očekujemo Srbiju još bolju u Nemačkoj - jasan je bio selektor Srbije. 

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, a trajaće  od 14. juna do 14. jula. Srbija je smeštena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč "orlovi" igraju protiv Gordog Albiona u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija - Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati, dok se meč sa Danskom igra 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc arena u Minhenu.