15.06.2024.

23:31

Foto: EPAIMAGES

Sport

Modrić utučen nakon poraza: Lopta nije htela u gol, nismo bili agresivni!

Fudbaleri Španije savladali su u Berlinu selekciju Hrvatske, u utakmici prvog kola Grupe B. Na konferenciji za medije nakon meča, Modrić je istakao duboko nezadovoljstvo konačnim rezultatom na njihovom prvom duelu u okviru ovog kontinentalnog šampionata.

- Danas ništa nije išlo, nismo mogli dati gol. Imali smo prilika, ali nismo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo je agresivnosti i predaleko smo stajali od suparnika. Nismo se predali, u drugom smo poluvremenu bili bolji, ali to nije bilo dovoljno. Lopta nije htela u gol, a oni su zabili iz svih svojih udaraca - izjavio je Modrić.

Osvrnuo se kapiten Hrvata na to i da je od samog starta meča bilo jasno da selekcija Španije želi da slavi po završetku.

- Moramo se regrupisati i biti bolji. Znamo da moramo ići po pobede u ostalim utakmicama i to po meni nije loše. To je fudbal. Ne ispuniš nekad ono što zamisliš. Šta je, tu je. Imamo još dve utakmice. Moramo se podići i siguran sam da ćemo okrentui situaciju našu korist. Nisu nas iznenadili, znali smo da žele posed. Problem je što mi nismo bili agresivni, a protiv takvih ekipa se bez toga teško može igrati - dodao je fudbaler Real Madrida.

Strelci za Španiju na Olimpijskom stadionu u Berlinu bili su Alvaro Morata u 29. minutu, Fabijan Ruis u 32. minutu i Dani Karvahal u drugom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Informer

Luka Modrić

Modrić je istakao kako je njegova ekipa bila efikasnija u drugom poluvremenu, ali bez obzira na veće angažovanje ostalih izabranika Zlatka Dalića, golovi su izostali.

- Bili smo agresivniji i brži u drugom poluvremenu, ali opet nismo zabili gol da ih uvedemo u nervozu. Teško nam je je nismo ovo očekivali, ali moramo se podići. Mnogo smo puta pokazali karakter i siguran sam da ćem opet uspeti. Da, protiv Albanije idemo na tri boda. Moramo se odmoriti i analizirati kako bismo videli što možemo bolje napraviti. Siguran sam da ćemo to i biti - podvukao je Luka.