• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.06.2024

19:57

Furija protutnjala Berlinom! "Šahovničari" matirani u tri poteza! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Furija protutnjala Berlinom! "Šahovničari" matirani u tri poteza! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Španije razbila je Hrvatsku u meču prvog kola grupe B! Duel na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu bio je najavljivan kao derbi prve runde, ali od toga je ostalo samo "mrtvo slovo" na papiru, pošto je "crvena furija" slavila sa ubedljivih 3:0!

Sve je bilo gotovo u prvih 45 minuta, konkretnije u poslednjih 18 minuta igre u prvom periodu! Meč je imao interesantnu uvertiru, s obzirom na to da je Luis de la Fuente ukazao poverenje mladom Laminu Jamalu od prvog minuta. Prvotimac Barselone postao je najmlađi učesnik nekog meča u istoriji evropskih šampionata.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvu šansu propustila je Španija, tačnije Alvaro Morata čiji je udarac zaustavio Dominik Livaković. Hrvati su prvi put zapretili sredinom prvog poluvremena, kada je Budimir gađao glavom preko gola.
 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Taman kada je izgledalo da meč ulazi u mirniju fazu, šok za "kockaste"! Španci su osvojili loptu na sredini terena, a Fabijan Ruiz je pasom u dubinu prepolovio protivničku odbranu! Morata je izašao jedan na jedan sa Livakovićem i hladnokrvno poslao loptu u mrežu!

 

 

Nisu izabranici Zlatka Dalića stigli ni da se oporave od šoka, a usledio je novi šamar! Fabijan Ruiz je "promešao" odbranu rivala na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem duplirao vođstvo svog tima! Bio je to četvrti pogodak prvotimca Pariz Sen Žermena u dresu sa državnim grbom.
 

 

Hrvati su imali priliku brzo da se rezultatski vrate u meč, međutim najpre je Unai Simon zaustavio pokušaj Brozovića, da bi zatim Lovro Majer pogodio spoljni deo mreže. Arbitar Majkl Oliver produžio je prvo poluvreme za dva minuta, ispostavilo se kobna dva minuta za "šahovničare"! Jamal je poslao centaršut sa desnog krila, a Karvahal umakao protivničkoj odbrani i nokautirao Hrvate!
 

 

Mogli su Španci da dozvole sebi taj luksuz da u nastavku meča malo "sklone nogu sa papučice gasa". Hrvati su teško stvarali šanse i nije bilo velikih uzbuđenja pred golom Simona. Jamal je imao šansu da ponizi rivala, ali je Livaković sjajno reagovao u 52. minutu kada je zaustavio njegov udarac.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Jedini razlog za brigu selektora De la Fuentea jeste povreda Alvara Morate. Kapiten Španije zatražio je izmenu u 65. minutu, a zamenio ga je Mikel Ojarzabal. Dalić je pokušao izmenama nešto da promeni, međutim Perišić, Pašalić i Sučić nisu učinili ništa konkretno. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kada već sami nisu mogli do šanse, Hrvatima je pomogao arbitar Majkl Oliver, ali im ni to nije bilo dovoljno. Dosuđen je jedanaesterac zbog sumnjivog prekršaja nad Brunom Petkovićem, koji je i preuzeo odgovornost. Međutim, slabo je šutirao i Simon je odbranio njegov udarac. Prvi je do odbijene lopte stigao Ivan Perišić i asistirao Petkoviću koji ipak postiže pogodak. Radost Hrvata kratko je trajala pošto je Oliver poništio gol zbog ofsajda.  

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bio je ovo najubedljiviji poraz Hrvatske od polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, kada ih je Argentina savladala takođe sa 3:0! Treći put uzastopno, "crvena furija" je nadigrala "kockaste"

 

 

Ubedljiv poraz značajno će otežati Hrvatima posao u pokušaju da se domognu osmine finala, pošto bi gol-razlika mogla da bude presudna. "Šahovničari" u drugom kolu 19. juna od 15.00 u Hamburgu igraju protiv Albanije. Priliku da overe plasman u eliminacionu fazu Španija će imati dan kasnije, kada se u Gelzenkirhenu od 21.00 sastaje sa Italijom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50