• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.06.2024

18:25

Oboren prvi rekord na EP! Mladi Španac nema vozačku dozvolu, ali je ispisao istoriju!

Tanjug/AP

EURO 2024

Oboren prvi rekord na EP! Mladi Španac nema vozačku dozvolu, ali je ispisao istoriju!

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Španije i Hrvatske igraju u Berlinu meč prvog kola grupe B, a Lamin Jamal je u startnoj postavi "crvene furije"! Mladi napadač Barselone tako je postao najmlađi fudbaler u istoriji, koji je nastupio u nekom meču Evropskog prvenstva!

Duel koji se igra na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu ostaće upisan u istoriju evropskog fudbala! Selektor Španije Luis de la Fuente odlučio je da od prvog minuta ukaže poverenje Laminu Jamalu. Prvotimac Barselone je sa 16 godina i 338 dana postao najmlađi učesnik nekog meča na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. On je oborio rekord koji je držao Poljak Kasper Kozlovski koji je na prethodnom EP imao 17 godina i 246 dana kada je dobio šansu sa klupe u meču grupne faze protiv Španije!
 

Interesantno je da mladi napadač ulazi u istoriju u danu u kojem njegov otac Munir proslavlja rođendan! Jamal je rođen u Barseloni 13. jula 2007. godine. Ponikao je u čuvenoj Barsinoj La Masiji, a za prvi tim debitovao je 29. aprila 2023. godine. Prethodne sezone u dresu katalonskog giganta odigrao je 50 mečeva u svim takmičenjima i postigao je sedam golova uz deset asistencija.

 

Poređenja radi, u startnoj postavi Hrvatske je Luka Modrić (38) koji je debitovao za seniorski tim "šahovničara" u martu 2006. godine, dakle više od godinu dana pre nego što je Lamin Jamal rođen!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50