16.06.2024.

11:48

Foto: profimedia

Sport

Skandal u Nemačkoj! Zabranjena zastava "Kosovo je Srbija", a Albanci nose "UČK"

Fudbalski savez Srbije je nekoliko sati pre utakmice obavestili navijače da drugi baneri, zastave i transparenti neće moći da se unesu na stadion. To znači da je zastava “Kosovo je Srbija” zabranjena.

Sramno! Opet dvostruki aršini, jer su na utakmici između Italije i Albanije na tribinama viđene brojne zastave "Velike Albanije" i samozvane vojske "UČK".

"Fudbalski savez Srbije obaveštava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion. Sve ostale informacije za naše navijače možete pronaći na sajtu FS Srbije (fss.rs). Jedan tim - srcem svim! Za Srbiju!", poručili su iz Fudbalskog saveza Srbije  

Podsećamo, na Mundijalu u Kataru u svlačionici našeg tima postavljena je zastava "Nema predaje" između dresova naših reprezentativaca sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom, pa su se Šiptari odmah pobunili. Disciplinska komisija FIFA čak je tada otvorila postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog istaknute zastave u njihovoj svlačionici povodom utakmice Brazila protiv Srbije. FIFA je tada izrekla kaznu od 20.000 švajcarski franaka zbog kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i članka 4. Pravlinika FIFA za Svetsko prvenstv u vezi sa spornom zastavom. 

Navikli smo na ove sramne nepravde, ali sigurno neće sprečiti naše navijače u Nemačkoj da navijaju za "orlove".

Bonus video