17.06.2024.

10:33

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Hrvati, ovo je jadno i bedno! Španci im napunili mrežu, pa gledaju šta Srbi rade

Utakmica nije zadovoljila očekivanja širokih narodnih masa, ali "orlovi" se nisu obrukali, tokom drugih 45 minuta utakmice bili su na momente bolji i opasniji od "Gordog Albiona", jednog od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. 

Nekadašnji fudbaler i trener Dinama iz Zagreba, stručni komentatori Hrvatske radio-telezivije, Mario Cvitanovića, svojevremeno povremeni reprezentativac Hrvatske, kaže da je duel Srbije i Engleske najlošiji meč na šampionatu. Nije bilo lepih reči o Srbiji, koja ga nije impresionirala igrom u ovom meču. Mi se bar nismo obrukali! 

- Ovo je bila najlošija utakmica koju smo videli na Evropskom prvenstvu. Bez jasne ideje, ritma, kreativnosti, želje da se igra fudbal. Podatak da je Kejn imao jedan dodir s loptom u prvom poluvremenu sve govori o igri Engleske - rekao je nekadašnji fudbaler Mario Cvitanović.

Informer

Igra naše reprezentacije ga nije oduševila.

- Srbija do ulaska Mladenovića nije imala sprint u prazan prostor. U prvom poluvremenu je vrlo malo pokazala. Bili su nepovezani, delovali su bezidejno. Videli smo kako Piksi na klupi komentariše sa pomoćnicima neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom. S druge strane, kad Engleskoj ide loše Sautgejt sedi na klupi. Utakmica je bila za dve klase ispod meča između Slovenije i Danske.

Informer

Reprezentaciji Srbije do kraja grupne faze turnira ostaju još mečevi protiv Slovenije (20. jun, 15.00) u drugom i Danske (25. jun, 21.00) u trećem kolu. Prolaz u nokaut fazu takmičenja obezbediće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, ali i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.