• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.06.2024

22:52

Kakva šteta! Sanjaćemo Mitrovu i Dušanovu šansu! 'Orlovi' propustili priliku da šokiraju Engleze (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

EURO 2024

Kakva šteta! Sanjaćemo Mitrovu i Dušanovu šansu! 'Orlovi' propustili priliku da šokiraju Engleze (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Mogli smo, imali smo prilike i ogromna žal ostaje što nismo izvukli makar bod u 1. kolu grupe C. Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Gordog Albiona sa 1:0 (1:0) na premijeri Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali nije se obrukala, naprotiv.

Šteta, šteta, šteta! Dugo će naši navijači žaliti za onom šansom Aleksandra Mitrovića u 20. minutu, kada je njegov šut završio tik pored leve stative, ali i za ofanzivnim akcijama u drugom poluvremenu, kada nam je tako malo nedostajalo da šokirao aktuelnog viceprvaka Evrope.

Na kraju se kao ključni detalj ispostavio momenat u 13. minutu. Napad Engleske išao je po desnoj strani, Saka je uspeo da centrira uprkos startu Pavlovića, lopta je preletela sve i stigla do Džuda Belingema, kojeg je Nemanja Gudelj potpuno zaboravio da isprati. Nije pomogao ni Andrija Živković, zvezda Real Madrida je u punom trku sa ivice peterca glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

 

Sudeći po startnoj postavi, očigledno je selektor Dragan Stojković pokušao taktički da iznenadi kolegu Gereta Sautgejta. Krenuo je sa dva klasična napadača, Aleksandrom Mitrovićem, mesto dosad standardnog Vanje Milinkovića Savića na golu je šansu dobio pomenuti Rajković, dok je kapiten Dušan Tadić ostao na klupi, a njegovo mesto u ofanzivnom delu veznog reda zauzeo je Sergej Milinković Savić, kojem su leđa čuvali Saša Lukić i Nemanja Gudelj.

Foto: Informer

 

Upravo je prvotimac Fulama bio jedan od naših najboljih igrača, očigledno dobro upoznat sa vrlinama i manama engleskih fudbalera, sa kojima je žestoke bitke vodio u Premijer ligi. S druge strane, Gudelj je potpuno podbacio, zbog čega ga je Piksi i zamenio već na poluvremenu, kada je šansu dobio Ivan Ilić.

Foto: Starsportphoto

 

Nažalost, u 43. minutu imali smo i prinudnu izmenu, zbog povrede Filipa Kostića, kojeg je zamenio Filip Mladenović i pružio jako dobru partiju u drugom delu.

Ono što ostavlja gorak ukus u ustima, jeste utisak da su "orlovi" sa previše respekta ušli u ovu utakmicu. Izgledali su nekako bojažljivo, prepustili su Englezima loptu i inicijativu, sa željom da iz kontranapada uradimo nešto više.

Foto: Starsportphoto

 

Međutim, očajna partija Dušana Vlahovića, pogotovo u prvih 45 minuta, uticala je na to da u poslednjoj trećini terena nismo uspevali da se povežemo. Tek pred odlazak na odmor počela je Srbija da igra mnogo hrabrije, videli su naši momci da mogu, krenuli u napad, a dodatnu energiju dobijali su sa tribina od 10.000 svojih navijača.

 

 

A, onda su krenule i šanse. Pored već pomenute u 20. minutu, kada je najbolji strelac u istoriji našeg državnog tima bio neprecizan sa oko 15 metara, usledila je i ona pred samu pauzu. Imali smo akciju po desnoj strani, centaršut Živkovića, na koji je Mitar bio kratak za pola sekunde, a onda je umalo Džon Stouns dao autogol.

Foto: EPA Images

 

Očigledno je Piksi dodatno motivisao svoje izabranike u svlačionici, jer su bez respekta izašli na teren u drugom delu. Sve što smo stvorili išlo je preko brzonogog Mladenovića po levoj strani, prvo kada je Živković izblokiran, a potom i kada je Vlahović ubacio povratnu na peterac, ali su srpski igrači kasnili na tu loptu.

 

Sporni detalj viđen je u 59. minutu, ali niti je glavni arbitar Danijele Orsato imao dilemu, niti su se oglasile sudije iz VAR sobe. Mladenović je centrirao po zemlji, lopta je išla ka Mitroviću, kojeg je Tripije gurnuo s leđa, zakačio i po nozi, ali je odluka bila da nema penala za "orlove".

 

 

Nije to poremetilo momke u crvenim dresovima, naprotiv, krenuli su još jače. Piksi je na teren poslao Dušana Tadića, Luku Jovića i Veljka Birmančevića, sa očiglednom željom da još jače napadnemo Engleze u finišu i probamo da izvučemo veliki bod.

Ruku na srce, mogao je Hari Kejn sve dileme da reši u 77. minutu, kada je šutirao glavom, a Rajković fenomenalno odbranio i uz pomoć prečke sprečio drugi pogodak. 

 

 

A, onda, šok i neverica zbog loše reakcije Luke Jovića na idealan pas Tadića, ali i fenomenalnog udarca Dušana Vlahovića sa 20 metara. As Juventusa je raspalio levom, ali se Džordan Pikford izvio koliko je dugačak i vrhovima prstiju prebacio loptu preko prečke. Do kraja još samo Sergej pokušao sa distance, ali bez uspeha.

 

 

Ono što je možda i najvažnije, "orlovi" su pokazali karakter, srce i veliku želju. To navijači i žele da vide od njih, bez obzira na rezultat. Priliku za popravni Piksi i momci imaće već 20. juna, kada će na stadionu "Alijanc arena" u Minhenu igrati protiv Slovenije (15.00), koja je danas remizirala sa Danskom u Štutgartu (1:1).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija