17.06.2024.

14:55

Foto: epaimages

Sport

Opaa! Slovenci se ne plaše, prete Srbiji

Englezi imaju tri boda posle prvog kola, Danci i Slovenci po jedan, a Srbija trenutno nijedan. Napadač Panatinaikosa je bio veoma zadovoljan posle remija, iako nije postigao gol, a uveren je da će proći u nokaut fazu takmičenja.

Sve mi je išlo dobro, osim onog najvažnijeg nisam dao gol. Najvažnije je da smo, posebno u drugom poluvremenu, pokazali da možemo da igramo kao tim i protiv tako jakog protivnika. Danska je veoma kvalitetna ekipa puna sjajnih fudbalera. Niko od nas nije došao na Evropsko prvenstvo samo da bi učestvovao. Želimo da skupljamo bodove i prođemo grupu. Uradićemo sve što je do nas da osvojimo tri poena protiv Srbije. Remi sa Danskom je bio pošten rezultat, ako znamo kako nas je Jan Oblak spasao u završnici - rekao je Šporar za grčki portal "Sport24".

Informer

Andraž Šporar

Sad su puni samopouzdanja pa planiraju da napadnu Srbiju, koja je poražen od Engleske (1:0). 

- Tako je. Imamo veoma dobre igrače. Na Evropskom prvenstvu smo se našli posle mnogo godina i svima nama je to nešto novo. Ne plašimo se. Možda u prvom delu utakmice nismo bili mi, onakvi kakvi smo želeli da budemo. Vremenom smo se podigli, posebno posle gola. Mogli ste da vidite da imamo kvalitet. Ujedinjeni možemo sve - poručio je Šporar.

Velika opasnost po Srbiju biće i napadač Lajpciga Benjamin Šeško.

- Igramo u poslednje vreme često zajedno. Benjamin je već postao fudbalska zvezda, u budućnosti će samo da bude još veća. Srećan sam zbog njega i ponosan. Ima još mnogo toga da nauči i da popravi, ali ako nastavi da radi ovako stići će do samog vrha - naglasio je Šporar.