18.06.2024.

07:59

Foto: Informer

Sport

Dokle više, Srbija je oštećena protiv Engleza! Opet su nas pokrali

Naš napadač  Aleksandar Mitrović u 60. minutu meča ubacio se na ivicu peterca Engleske, a onda ga je Kiran Tripije odgurnuo sa leđa pre nego što je uspeo da iskoristi asistenciju Filipa Mladenovića i možda savlada Džordana Pikforda i donede Srbiji izjednačenje na utakmici.

Sudijski ekspert Rake Đurovića smatra da je postojao osnov da italijanski sudija Danijele Orsato dodeli kazneni udarac Srbiji. Kaže da kod prekršaja napravljenih u ovakvoj situaciji nije bitan intenzitet već samo spoticanje fudbalera koji se nalazi u izglednoj situaciji, što jeste bio slučaj sa Mitrovićem pred golom Engleza.

"Mogao je da svira penal nad Mitrovićem. Sapleten je, tu nije bitan intenzitet. Često se praktikuje da u ovakvim ne potpuno izglednim previdima ne reaguje VAR i ja to ne shvatam. Poenta je da se donese najbolja odluka. Selektivna upotreba, nažalost", napisao je na svom profilu društvene mreže "X" sudijski analitičar Raka Đurović.

Ova situacija je sve Srbe podsetila na utakmicu protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, koju još nismo preboleli. Tada nemački sudija Feliks Brih nije dosudi udarac sa bele tačke za "orlove", iako su našeg napadač držala dvojica protivničkih fudbalera, a potom je oboren na zemlju. Tada nas je pokrao Brih, a sad Orsato!

Bonus video