19.06.2024.

06:22

Foto: profimedia

Sport

Šok snimak, Englez se dopingovao! Otkriveno šta je koristio tokom meča sa Srbijom

Na društvenim mrežama je viralan snimak kako Tripije usred utakmice odlazi do aut linije. Dobio je bočicu s magičnim napitkom, pa su ga neki optužili da se dopinguje: "Ovo nije Tripije kako sebi na kvarno daje injekciju, ne?", objavio je korisnik Tvitera. 

Britanski portal Dejli mejl otkriva o čemu se radi i šta je to konzumirao njihov reprezentativac. Tripije je tokom meča sa Srbijom zapravo pio neku vrstu rasola, sok od kiselih krastavaca. Englezi pišu da sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Zbog toga predstavlja pravu kalorijsku "bombu", koja podiže sportiste tokom utakmice, ali su u pitanju prirodni sastojci, tako da nema govora ni o kakvom dopingu.

Interesantno je da ovaj napitak pomaže u sprečavanju grčeva čak 40 odsto brže nego obična voda, prema pisanju Dejli mejla. Napitak poboljšava zdravlje creva s antioksidansima, u kontroli nivoa šećera u krvi, a čak je dobar i za svež dah, jer ubija bakterije koje se razmnožavaju u ustima. Takođe, Fransis Tijafo je 2019. otkrio da mu je sok od kiselih krastavaca pomogao da dođe do četvrtfinala Australijan opena.

Podsećamo, Engleska je pobedila Srbiju 1:0, a Tripije je odigrao ceo meč.