19.06.2024.

13:28

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Tadiću, ti ne igraš, ali... Pešić otkrio priču o selektoru i kapitenu Srbije

Selektor i kapiten fudbalskog tima Srbije su u centru pažnje nakon poraza "orlova" od Engleske (1:0) u prvom kolu šampionata Evrope. Kapiten Dušan Tadić bio je nezadovoljan činjenicom da nije počeo meč protiv "Gordog Albiona",  jer smatra da je najbolji i najspremniji igrač ekipe.  Podigla se prašina u javnosti, ali se Tadić pred utakmicu sa Slovenijom (četvrtak, 15.00, RTS 1, Arena Premium 1) izvinio svima, pa su "orlovi" stavili tačku i nastavili pripreme.

Informer

Košarkaši će uskoro početi pripreme pored Olimpijske igre, a Pešić se u podkastu kod Luke i Kuzme dotakao nastupa za reprezentaciju i otkazivanja igrača, te je otkrio zanimljivu priču o Piksiju i Tadiću. 

Informer

- Znači, u košarci je to sasvim drugačije. Drugo, ti u fudbalu moraš da dođeš. Ne postoji drugačija opcija. Ja sam pred dve godine, pošto se družim sa Piksijem i bio sam tamo kada je zvao... Tadić je bio u pitanju. Pred dve godine je on trebalo da dođe u reprezentaciju, valjda su i oni imali neke kvalifikacije, a Tadić je bio u Ajaksu. I ja sam otišao sa Tarlaćem tamo, u tu Kuću fudbala da to vidimo, da vidimo kako to izgleda, da eventualno mi tamo pravimo te pripreme preko leta. U Pazovi je to. I onda on meni kaže, evo vidiš, ja sada zovem trenera iz Ajaksa i moli me da ipak Tadić ostane tamo jer nije baš u nekom fizičkom stanju. Neke povrede, moli da ne igra. I pitam Piksija, i šta si ti uradio? "Pa ništa, mora da dođe. Nema dalje. Mora da dođe, mi ovde imamo naš lekarski tim, procenimo, gledamo i kažemo, Dobro Tadiću, ti ne igraš, ali budi tu, ostaješ s ekipom ili vrati se tamo i tako dalje". To u košarci ne postoji - rekao je Svetislav Pešić u podkastu kod Luke i Kuzme.