• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

17.06.2024

00:19

Tadić utučen: Ne slažem se sa odlukom selektora, trebalo je da igram od starta (VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Tadić utučen: Ne slažem se sa odlukom selektora, trebalo je da igram od starta (VIDEO)

Podeli vest

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije priznaje da je teško primio vest da utakmicu sa Engleskom na startu Evropskog prvenstva mora da počne sa klupe za rezerve.

Iznenađujuće je bilo kada su "orlovi" istrčali na teren stadiona u Gelzenkirhenu bez dugogodišnjeg predvodnika Dušana Tadića, umesto kojeg je traku oko ruke nosio Aleksandar Mitrović.

Selektor Dragan Stojković rešio je da iskusnog ofanzovnog vezistu ubaci u drugom poluvremenu, na teren je ušao u 61. minutu, upravo umesto Mitra, ali u preostalom vremenu nije uspeo da pomogne saigračima da se izbegne poraz.

- Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera EP, još protiv Engleza. Pričao sam sa Misterom, imamo otvorenu komunikaciju. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prvog minuta. Svakako poštujem odluku selektora, iako se ne slažem s njim - kaže Tadić, a potom nastavlja:

- Teško mi je bilo da gledam sa strane, jer je bilo situacija koje su kao stvorene za mene i krivo mi je zbog toga. Primio sam deset lopti, a mogao sam sto. Mislim da bih mogao više da uradim da sam bio na terenu 90 minuta, ali ako on želi da igram, 30 ili 20 minuta, ja ću to da prihvatim. Idemo dalje, nije bitan pojedinac, već da prođemo grupu i to je jedini cilj. Imamo veliko zajedništvo i verujem da ćemo uspeti u tome.

As Fenerbahčea ne krije žal zbog propuštene velike šanse da se uzme makar bod protiv favorita.

- Propustili smo veliku šansu. Nismo ih precenili. Englezi su nam se nudili do samog kraja, imali smo ih, malo nam je falilo. Bilo je prostora između linija, trebali smo to bolje da iskoristimo, jer su bili pasivni. Mogli smo da im nanesemo bol. Ostaje velika žal, jer smo zaslužili makar bod, ako ne i sva tri. Trebalo je da budemo i malo hrabriji, pogotovo u tim završnim odlukama - smatra Tadić.

Desetki "orlova" je posebno teško palo što nikako u poslednje vreme da se nađe na terenu sa Aleksandrom Mitrovićem

- Mitar i ja, to se zna, mi smo tandem. On je dao veliki broj golova, ja sam namestio. Nismo dugo odigrali zajedno utakmicu, baš smo pričali o tome. Poslednja nam je bila Crna Gora, nekako nam se uvek nameštalo da jedan ulazi, a drugi izlazi sa terena. Znate i sami konekciju s njim, suvišno je bilo šta pričati - iskren je Tadić.

Foto: Tanjug/AP

 

On je dodao da je sada najbitnije da se ekipa oporavi i okrene utakmici sa Slovenijom, 20. juna na "Alijanc areni" u Minhenu.

- Dobra analiza, pa oporavak, da se spremimo najbolje moguće. Gledao sam malo Slovence protiv Danske, imali su šanse i da ih pobede, izuzetno su neugodni i organizovani, ali svakako možemo da se nadmećemo s njima. Moramo da ih napadnemo, to najbolje i radimo, ali da pazimo kada oni krenu u kontru, jer su tu jako opasni. Ne treba da kalkulišemo, jasno je da moramo da idemo na pobedu. Znali smo to od momenta kada su grupe izvučene. Sve ćemo učniti da dobijemo naredna dva meča i da se plasiramo dalje - jasan je Tadić.

Foto: Starsportphoto

 

Iskusni organizator igre na kraju se zahvalio i navijačima koji su bili na tribinama u Gelzenkirhenu.

- Fenomenalna publika. Uživali smo u svakom mogućem smislu, imali smo sjajnu podršku. Bili su nam vetar u leđa i žao mi je što ih nismo obradovali - zaključuje Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija