20.06.2024.

08:39

Foto: profimedia

Sport

Dno dna! Albanski fudbaler vređao Srbe i Makedonce: Je*eš Makedonce (VIDEO)

Hrvatski i albanski navijači su ponove vređali Srbe i skandirali "Ubij Srbina", ali ti nije sve. Vezni fudbaler Albanije Mirlind Daku rođen u Gnjilanu, vređao je Srbe i Makedonce skandirajući u megafon pogrdne nazive.

Je*eš Makedonce”, poveo je navijanje 26-godišnji Daku, trenutno fudbaler Rubina iz Kazanja, prenose makedonski mediji.

Kamere su ranije tokom turnira snimile i tetovažu na Dakuovim leđima kojom odaje poštovanje i veliča komandanta terorističke  OVK  koji je poginuo 1999. godine. Podsećamo, na pomenutoj utakmici opet smo videli skandalozne transparente, zastave i pogrdno skandiranje na račun Srbije. Vijorile su se zastave terorističke organizacije UČK, huligani su pozirali u majicama koje veličaju porodicu Jašari, a odzvanjali su povici "Ubij Srbina", što se jasno čulo u TV prenosu. 

Podstimo, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović oštro je osudio ponašanje izgrednika i poručio da će od UEFA tražiti najstrožu kaznu za ovakvo ponašanje.

"Po cenu da ne nastavimo učešće na EURO... Ukolko UEFA ne bude drastično kaznila izgrednike mi ne želimo da učestvujemo u ovome", poručio je Šurbatović za RTS.

Daku u periodu od 2020. do 2021. godine odigrao pet utakmica za reprezentaciju lažne dražve Kosovo, a potom je od 2023. godine član albanskog državnog tima, čiji je dres nosio dosad šest puta.U profesionalnoj karijeri pre Rubina nastupao je za Hajvaliju, Ljapi, Osijek, Kukeši, Baljkani, Osijek, Muru.