• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

19.06.2024

23:26

Ako UEFA ne bude reagovala, nećemo nastaviti učešće! Šurbatović jasan: Očekujemo rigorozne kazne za skandalozno ponašanje!

Starsportphoto

EURO 2024

Ako UEFA ne bude reagovala, nećemo nastaviti učešće! Šurbatović jasan: Očekujemo rigorozne kazne za skandalozno ponašanje!

Podeli vest

Ne želimo da se ovo više ikada ponovi, poručuje generalni sekretar FSS-a.

Skandalozno ponašanje "navijača" obeležilo je današnji meč Hrvatske i Albanije u Hamburgu. Sve je krenulo od Hrvata koji su na sraman način vređali Srbe i srpski narod, a na sve to nadovezali su se Albanci. U jednom momentu, huligani su uglas skandirali "Ubij, ubij, ubij Srbina". 

To je bio nastavak užasnih napada prema našim navijačima i fudbalerima u Nemačkoj. Sve je počelo na dan kada su "orlovi" igrali protiv Engleske u Gelzenkirhenu, provokacija je bilo i u narednim danima, a današnje vređanje prevršilo je sve mere. 

Tim povodom generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije - Jovan Šurbatović, u razgovoru za "RTS" otkrio je da će od UEFA biti zatražene rigorozne kazne, a u slučaju da ih ne bude, naša reprezentacija neće nastaviti učešće na Evropskom prvenstvu.

- Skandalozno! Fudbalski savez Srbije će od UEFA zahtevati da sprovede najstrože sankcije po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ne želimo da se ovo više ikada ponovi - rekao je Jovan Šurbatović, a potom nastavio. 

- Ovakvo ponašanje nije zapamćeno u istoriji fudbala, tome nije mesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo na takvom Evropskom prvenstvu... Ako UEFA ne bude drastično kaznila FS Albanije i Hrvatske, razmislićemo kako dalje. U stalnoj smo komunikaciji i sigurni smo da će kazne biti rigorozne. Želimo da im se zahvalimo za reakciju povodom skandaloznog ponašanja "novinara", njemu je odmah oduzeta akreditacija. Sada ćemo uputiti protestno pismo, ovo nema veze sa fudbalom, Evropsko prvenstvo ne treba da se politizuje. 

 

 

UEFA je danas saopštila kazne Fudbalskom savezu Srbije povodom ispada pojedinaca na meču "orlova" protiv Engleske. Šurbatović otkriva da se radi o ubacivanju predmeta na teren, ali i rasističkih uvreda na račun tamnoputih igrača. 

- Jesmo kažnjeni od strane UEFA, to su pojedinačni slučajevi. Naša publika se ponašala bolje od mnogih. Kažnjeni smo zbog ubacivanja predmeta na teren i zbog rasističkog ponašanja jednog navijača koji je vređao tamnoputog igrača. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima, mi Srbi smo gospoda i apelujem da se tako ponašamo. Narod smo otvorenog srca, sve prihvatamo i po tome smo poznati. 

Imao je Jovan Šurbatović i poruku za srpske navijače pred sutrašnji okršaj sa Slovencima u Minhenu. 

- Želim, pre svega, da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci protiv Engleske. Nažalost, nismo postigli željeni rezultat, ali nadam se da ćemo već sutra pobediti Sloveniju. Sutra će biti više od 15.000 navijača, očekujem da pola stadiona bude uz Srbiju.  Želim da im poručim da budu gospoda, bodrite naše igrače i ne vređajte protivnike - podvukao je Šurbatović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija