• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.06.2024

21:52

Partizan štopera našao u Turskoj! Reprezentativac na pragu Humske!

profimedia

Partizan

Partizan štopera našao u Turskoj! Reprezentativac na pragu Humske!

Podeli vest

Fudbaler Ankaragučua Nihad Mujakić (26) ovog leta će, po svemu sudeći, zadužiti crno-beli dres.

Novi-stari trener Partizana, Aleksandar Stanojević, na dobrom je putu da dobije i drugo pojačanje u ovom prelaznom roku, posle napadača-povratnika Đorđa Jovanovića.

Jasno je da je odbrana bila najslabiji deo tima prošle sezone, a i na samoj promociji je trener pričao o tome da očekuje novajlije u poslednjoj liniji. Od starosedeoca su ostali kapiten Svetozar Marković, Aleksandar Filipović i mladi Bojan Kovačević, dok je Siniši Saničaninu istekao ugovor, a Natan de Medina nije u prvom planu i spreman je za odlazak.

S druge strane, reprezentativac Bosne i Hercegovine preseliće se u Beograd iz Turske, gde je prethodne dve sezone branio boje ekipe iz Ankare. Međutim, pošto je njegov tim ispao iz Prve lige, on ne želi da nastupa u drugoligaškom rangu, zbog čega je odlučio da prihvati poziv crno-belih. Dogovorio je lične uslove sa rukovodstvom "parnog valjka", a ostalo je samo još klubovi da se usaglase oko obeštećenja, jer on ima važeći ugovor do 30. juna 2026.

Mujakić je visok 189 centimetara, levonog je i odlikuje ga odlična igra glavom. Ponikao je u Sarajevu, gde je prošao kompletnu omladinsku školu kluba sa "Koševa". Već sa 19 godina preselio se u Belgiju, gde je bio član Kortrajka, a kratko je branio i boje splitskog Hajduka i Beverena.

Foto: profimedia

Nihad Mujakić

Za žuto-crne iz Anadolije odigrao je 76 utakmica, dao jedan gol i upisao dve asistencije, dok je za nacionalni tim upisao četiri nastupa. Debitovao je dok je selektor BiH bio upravo legendarni napadač i bivši trener Partizana, Savo Milošević.

Podsetimo, prošlog leta je baš iz Ankaragučua u Humsku došao ofanzivni vezista Gajas Zahid i to se pokazalo kao odličan potez.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija