• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

13.06.2024

13:57

Ići ću do kraja, žao mi je što sam otišao iz Partizana! Stanoje emotivan na predstavljanju (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Ići ću do kraja, žao mi je što sam otišao iz Partizana! Stanoje emotivan na predstavljanju (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Novi-stari šef stručnog štaba crno-belih biće Aleksandar Stanojević (50) obratio se javnosti prvi put od kada je juče sa klubom iz Humske potpisao ugovor na tri godine.

Ono što je Informer ranije prvi najavio, juče je dobilo i zvaničnu potvrdu - popularni Stanoje počeće treći mandat u Partizanu i potpisao je ugovor do juna 2027. godine.

Sa javnošću i svima kojima su crno-bele boje bliske srcu otkrio je planove koje ima sa Partizanom nakon što ga preuzima od Alberta Nađa, koji je posle smene Igora Duljaja vodio ekipu u finišu minule sezone.

Novinarima se najpre obratio Ivica Kralj:

Foto: ATA Images

Ivica Kralj i Aleksandar Stanojević

- Imam zadovoljstvo da predstavim novog šefa struke, ako ima potrebe da predstavljam Stanojevića, dobro poznato lice svima vama. Mi smo saigrači od omladinskih dana, igrali smo do seniorskih dana, dobro se poznajemo, njegove kvalitete trenerske znate, upoznati ste... Moje je samo da mu poželim sreću u ime svih nas, verujem da će biti potrebna svima nama, ne sumnjam da će rezultat biti kakav očekujemo. Želim puno sreće i dobro zdravlje na pripremama, a posle toga i dobre rezutlate.

Javnosti se potom obratio i Stanojević:

Foto: ATA Images

Aleksandar Stanojević

- Evo mene opet, opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam se vratio je - prvo što nisam završio započeti posao, otišao sam u jednom trenutku i mislim da sam pogrešio što sam otišao i žao mi je, ima izazov da posao ovog puta završim. Kao svaki trener imam ambiciju i ovo je veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti do pre nekoliko dana. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću se vratiti. Postoje uveravanja u razgovorima koje smo imali da ćemo biti pojačani u svim strukturama kluba, u igračkom i rukovodećim kadrovima. Shvatio sam ozbiljnost Partizana iz razgovora, srećan sam zbog toga. Potpisao sam na tri godine jer mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Ovog puta idem do kraja, nadam se sa što više navijača u jednu tešku i pravu borbu.

O obećanjima:

- Ja samo mogu da kažem da je nama potrebno pojačanje u svakom smislu te reči. Napredovao sam u Turskoj, bolji sam trener nego što sam bio, dobio sam uveravanja da će biti pojačanja na svim nivoima. Nisam ništa uslovljavao, dobio uveravanja da će tako biti...

O pojačanjima:

- Imamo malo vremena, mesec dana je malo. Sa direktorom sam pričao, imamo plan, jasno šta nam treba. Za sada radimo punom parom. Vreme je potrebno. Radimo svakodnevno, na dovođenju novih igrača, 24 sata smo u tome. Posle Slovenije ćemo imati jasniju sliku o igračima, a što se tiče Partizanove dece i njihovog povratka uvek sam za to, imamo neke ideje, videćemo. 

O situaciji u srpskom fudbalu:

- Nisam ni sad zadovoljan situacijom u srpskom fudbalu, ali ja sam trener koji treba da radi sam svoj posao. Želim da se fokusiram samo na ono što je moje, moj posao.

O ciljevima u Evropi:

- Uvek maštamo o Ligi šampiona, znamo protivnici koji su, cilj je i obaveza da igramo Evropu ove sezone.

Foto: ATA Images

 

O trenutku u kom je došao:

- Uvek je težak trenutak, nadam se da ću napraviti nešto, verujem u to.

O kvalitetima srpske lige:

- Kvalitetnija liga je sada nego ranije kada sam bila, tačnije izjednačenija, ima mladih trenera i mislim da će biti izuzetno izjednačena, imamo jaku Vojvodinu, TSC, pojavljuje se i Ub sa Matićem, dosta novih i lepih stvari se događa. Fali nam samo boljih stadiona.

O podršci navijača:

- Žudimo da imamo podršku navijača, da ne patetišem, ali radimo sve zbog navijača. Svaki nam je važan, svaka podrška. Prihvatamo kritiku, prihvatamo sve, ja se uvek dokazujem, moramo svima da se dokažemo za ovaj grb i klub. Nadam se podršci ako to dokažemo.

Foto: ATA Images

 

O tituli naredne sezone:

- Idemo ka tome da Partizan osvoji trofej, pokušaćemo što pre da napravimo neki pomak. Ne može da se obeća ništa, došao sam da probam da budemo konkurentiji.

O bodovima za titulu:

- Videćemo koliko će sada biti potrebno bodova za trofej, trebalo je manje nego kada sam ja vodio klub i sa 98 bodova nismo osvojili... Videćemo, tu smo da se borimo.

Otkrio je i da li se čuo sa trenerima koji su prošle godine predvodili Partizan, Igorom Duljajem i Albertom Nađom.

- Malo je neprijatno... Čuo sam se sa Adijem pre dva ili tri dana. Pružili smo ruku. Oko tehničkih stvari. Uvek sam tu da se savetujem.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17