20.06.2024.

21:20

Foto: EPA Images

Sport

Pavlović iscrpljen posle Slovenaca: Idemo težim putem, sad je biti ili ne biti (VIDEO)

Umoran, iscrpljen, kako fizički, tako i emotivno. Tako je mladi defanzivac izgledao nakon duela sa Slovenijom u 2. kolu grupe B (1:1), kada je naša reprezentacija izvukla remi golom Luke Jovića u poslednjim sekundama meča.

"Orlovima" je to prvi osvojen bod na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, koji ih je ujedno i ostavio u igri za plasman u nokaut fazu. Da bi to ostvarili moraće u poslednjoj rundi, na "Alijanc areni" u Minhenu da savladaju Dansku, koja je uspela da šokira Engleze i odigra 1:1.

- Gol u poslednjoj sekundi, koji nas je izvukao i ostavio u igri za plasman dalje, mnogo nam znači. Bilo bi mnogo bolje da smo pobedili Sloveniju, ali sada moramo da idemo težim putem. Ostaju nam Danci, koje moramo da dobijemo. Slično kao što nam je bilo u Kataru u poslednjoj rundi. Ili mi ili oni - rekao je Pavlović.

On je dodao da nije lepo video pogodak Luke Jovića, ali da mu je drago što je uspeo da ih spasi.

- Nisam ni primetio da je i golman Rajković došao u kazneni prostor. Bio sam iscrpljen i bukvalno nisam ni imao mnogo snage da se radujem. Svaka čast na golu, mene je lopta preletela, bio sam okrenut leđima, video sam samo kada je ušla u mrežu i naravno otrčao da čestitam Luki - objasnio je popularni Kalaba.

Prvotimac Salcburga ponovo je bio izuzetno požrtvovan, išao je i glavom u noge, rvao se sa protivničkim ofanzivcima...

- Stvarno ne razmišljam o tim stvarima. To je za mene prirodno i mislim da nema potrebe da to više izdvajamo kao nešto specijalno. Takav sam i uvek bih isto uradio. Bitno je da skupimo snagu svi zajedno i da probamo da savladamo Dance. Znam da možemo. To će biti utakmica odluka i moramo da se spremimo najbolje moguće - jasan je Pavlović.

Informer

Strahinja Pavlović na meču sa Slovenijom

Na kraju se naš as zahvalio i navijačima, koji su ih u ogromnom broju bodrili u Minhenu.

- Imali smo fenomenalnu podršku, hvala svima. Stvarno su nas navijači tokom celog meča nosili i predivan je osećaj kada vidiš toliki broj naših ljudi na tribinama. Mene to uvek dodatno motiviše - poručio je Pavlović.