23.06.2024.

07:59

Foto: EPAIMAGES

Sport

Italijan izvređao Hrvate! Očajni su

Hrvatska je u  teškoj situaciji posle poraza od Španije (3:0) i remija sa Albanijom (2:2). Pobeda protiv Italije donosi prolaz u osminu finala, a remi u krug reprezentacija kojima nastavak takmičenja zavisi od iskoda drugih ekipa. 

Materaci je pred duel "azura" i "šahovničara" ozbiljno potkačio naše komšije. 

- Kad vidim da su igrači poput Modrića i Kovačića tako očajni, pomislim samo na jednu stvar: znaju da će biti teško protiv Italije, svašta može da se dogodi. Kvalitetni su, ali osim Luke Modrića nikad ne znaš koga će poslati na teren - kazao je Materaci. 

Prisetio EURA  2012. godine, kada su Hrvatska i Italija u grupnoj fazi odigrali 1:1, nakon čega su ređali  Italijani nizali pobede, ali izgubili u finalu od Španije (4:0).

- Italija se muči u kvalifikacijama za velika takmičenja, onda i s grupnoj fazi, ali ako prođe... Ako u grupi pobediš u prvoj utakmici, svejedno ne znaš što će se dogoditi. Sada je važno pronaći hemiju u ekipi. Sad počinju kalkulacije. u glavi ti se pojavi hiljadu sumnji. Što pre krene utakmica s Hrvatskom, to bolje - poručio je Materaci, koji je s Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006, nakon što je u tom finalu isprovocirao Zinedina Zidana, pa ga je francuski as udario glavom u grudi.