• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

23.06.2024

06:39

Srbiji gori pod nogama, sledi drama na Evropskom prvenstvu!

Starsportphoto

EURO 2024

Srbiji gori pod nogama, sledi drama na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Drugo kolo grupne faze Evropskog prvenstva je kompletirano, a tri selekcije su do sada obezbedile plasman u osminu finala: Nemačka, Španija i Portugal, dok je bez šansi za prolaz dalje ostala samo Poljska.

Naravno, nas interesuje repezentacija Srbije u grupi C, koja posle dva kola ima jedan bod, osvoje protiv Slovenije (1:1), dok smo poraženi od Engleza (1:0). U našoj grupi C  trenutno sve četiri reprezentacije mogu da prođu dalje. Englezi su u najboljoj poziciji sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, dok su "orlovi“ na jednom, ali pobeda u poslednjem kolu nad Danskom može da ih lansira u nokaut fazu. Srbija u teoriji može i sa bodom da prođe grupu, mada bi za to trebalo da se poklope rezultati ne samo u našoj grupi, nego i u ostalim, pa bi najbolje bilo da pobedimo i ne mislimo o drugim.

Foto: Starsportphoto

Luka Jović

 

 

U grupi A Nemačka je obezbedila plasman dalje, ali ne i prvu poziciju, o kojoj će odlučivati sa Švajcarskom u poslednjem kolu. U istoj grupi igraju Škotska i Mađarska, koje se takođe nadaju prolasku dalje. Nemačka ima šest bodova, Švajcarci su drugoplasirani sa četiri boda, pa slede lede Škoti sa jednim bodom i Mađarska, koja je i dalje bez bodova.  

Što se grupe B tiče, Španija je obezbedila prolaz dalje sa šest bodova, i osigurali su prvu poziciju. Na drugom mestu je Italija sa tri boda, Hrvatska ima jedan, koliko ima i Albanija. "Azuri" će protiv Hrvatske odlučivati verovatno o drugoj poziciji, dok Albanija ima male šanse da prođe dalje, mada se trenutno bolje kotira od "kockastih“.

U grupi D je samo Poljska ispala. Holandija je prva sa četiri boda, koliko ima i Francuska, dok je na trećem mestu sa bodom manje Austrija. Ko će sa kog mesta proći dalje odlučivaće se u poslednjem kolu, gde se sastaju Francuska i Poljska, i Austrija i Holandija.

Grupa E Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina imaju po tri boda i u poslednjem kolu će odlučivati o tome ko će dalje i sa koje pozicije. Parovi poslednje runde grupne faze su Belgija- Ukrajina i Rumunija-Slovačka.

Foto: EPA Images

 

 

Kada je reč o grupi F, Portugal je obezbedio plasman dalje, prvi je sa šest bodova. Druga je Turska sa tri boda, a onda sledi Češka sa bodom, koja će u poslednjem kolu upravo sa Turcima voditi odlučujuću bitku, dok je Gruzija poslednja sa bodom. U teoriji još uvek ima šanse za prolaz, ali mora da pobedi Portugal.

Podsećamo, dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe obezbediće plasman dalje, baš kao i četiri najbolje trećeplasirana tima. Inače, ukoliko timovi budu izjednačeni, prvo se gleda međusobni skor, potom gol-razlika, a onda i broj postignutih golova.

 

 

PAROVI 3. KOLA EVROPSKOG PRVENSTVA

GRUPA A

Nedelja, 23. jun
21.00 Škotska - Mađarska
21.00 Švajcarska - Nemačka

GRUPA B

Ponedeljak, 24. jun
21.00 Albanija - Španija 
21.00 Hrvatska - Italija

GRUPA C

Utorak, 25. jun
21.00 Danska - Srbija 
21.00 Engleska - Slovenija

GRUPA D

Utorak, 25. jun
18.00 Francuska - Poljska
18.00 Holandija - Austrija

GRUPA E

Sreda, 26. jun
18.00 Slovačka - Rumunija 
18.00 Ukrajina - Belgija 

 GRUPA F

Sreda, 26. jun
21.00 Češka - Turska 
21.00 Gruzija - Portugal


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija